FoU-støtte for ansatte ved HV
-
Hvem gjør hva i FoU-seksjonen på HV
Biljana Dragisic
- Ph.d.-rådgiver for instituttene AV og NVH
- Fakultetets forskningspriser
- Seminarer og workshops for ph.d.-kandidater og veiledere
- Cristin-superbruker for institutt SHA
Brenda Atubo
- Ph.d.-rådgiver for institutt SHA
- Cristin-superbruker for institutt SHA
Marta Husa
- Ph.d.-rådgiver for institutt RHT
- Sekretær for doktorgradsutvalget
- Utlysning av fakultetets KD-stipendiatstillinger
Mona Otnæss
- Ledelse
- Forskningsstrategiske satsinger
- Kriterier for FoU-tid, forskningstermin og forskningsgrupper
- Forskningsetikk
- Helseforskningsloven
Nina Ånensen
- Eksterne søknader (NFR og Horisont Europa) fra instituttene NVH og SHA
- Sekretær for fakultetets FoU-utvalg
- Sekretær for forskningsgruppelederforum
- Evaluering av forskning
- Forskningsstrategiske satsinger
- Cristin-superbruker for institutt NVH
Silje Marie Thorstensen
- Eksterne søknader (NFR og Horisont Europa) fra institutt AV
- Personvernkontakt FoU
- Helseforskningsloven
- Cristin-superbruker for institutt AV
Kontakt Silje Marie (oslomet.no)
Silvia Pulido
- Eksterne søknader (NFR og Horisont Europa) fra institutt RHT
- Innovasjon
- Søknader til HKdir
- Cristin-superbruker for institutt RHT
-
Ekstern forskningsfinansiering
Skal du søke eksterne midler? Meld inn søknaden (nettskjema.no).
FoU-seksjonen kan bistå og vil kontakte deg kort tid etter at søknaden er meldt inn. Husk at alle søknader om ekstern finansiering skal godkjennes av instituttleder.
Frister for å melde inn søknad:
- EU og andre større søknader: 6 måneder
- NFR og andre nasjonale søknader: 6 uker
- Partner i en søknad: 3 uker
Har du en prosjektidé men er usikker på hvor du skal søke om finansiering? Ta kontakt med oss for en prat og veiledning til søknadsmuligheter. Kontaktpersoner for instituttene er
- Institutt AV: Silje Marie Thorstensen
- Institutt NVH: Nina Ånensen
- Institutt RHT: Silvia Pulido
- Institutt SHA: Nina Ånensen
Informasjon om kommende utlysninger, maler, tips og annen nyttig informasjon finner du i FoU-kanalen vår på Teams (husk å skru på varsler).
Oversikt over finansieringskilder.
Interessert i Horisont Europa? Meld deg inn i Teamsrommet Horisont Europa, Erasmus+ og andre EU-programmer.
-
Forskerutdanning/ph.d.
HV har en egen ressursside for ph.d. med nyttig informasjon for ph.d.-kandidater, veiledere og bedømmelseskomité. Her finner du svar på de fleste spørsmål om opptak, ph.d.-emner og innlevering av avhandling og disputas.
Er du ph.d.-kandidat eller veileder hos oss, følg også med i Teams-rommet for kandidater og Teams-rommet for veiledere.
Ph.d.-rådgivere/kontaktpersoner per institutt kan kontaktes på e-post.
- Institutt AV: Biljana Dragisic
- Institutt NVH: Biljana Dragisic
- Institutt RHT: Marta Husa
- Institutt SHA: Brenda Atubo
-
Skal du rekruttere en stipendiat?
Å rekruttere til en stipendiatstilling og å få opptak til ph.d.-programmet er to ulike prosesser som går parallelt og avhenger av hverandre. Vi ønsker å samkjøre prosessene best mulig, men da er det viktig at den som lyser ut stillingen setter seg inn i denne informasjonen.
-
Interne finansieringsmuligheter
- Interne stipendiatstillinger: Fakultet HV lyser årlig ut inntil syv stipendiatstillinger. Disse lyses vanligvis ut tidlig høst.
- Såkornmidler internasjonalisering i forskning: Fakultetet har de senere årene lyst ut såkornmidler til internasjonalisering i forskning.
- OsloMets publiseringsfond: her kan du søke støtte til å publisere Open Access.
- Prosjektetableringsstøtte (PES): skal du søke Horisont Europe kan du kvalifisere til å søke om midler for å utvikle søknaden/prosjektet. Start med å melde planlagt søknad til FoU-seksjonen (nettskjema.no) som kan hjelpe deg videre.
- Utenlandsstipend for ph.d.-kandidater og postdoktorer.
-
Statistikkstøtte ved Fakultet for helsevitenskap
Statistiker Are Hugo Pripp (oslomet.no) kan kontaktes på e-post av ansatte ved fakultetet for konsultasjon og hjelp med studiedesign, epidemiologiske metoder og statistiske analyser.
OsloMet har et kvalitativt metodeforum for stipendiater og forskere (oslomet.no) og det arrangeres jevnlige seminarer i regi av forumet.
-
FoU-tid
Tid til forskning tildeles i utgangspunktet etter stillingskategori. Det skal allikevel foretas en individuell vurdering og fastsettes i arbeidsplanene for hvert studieår. Den enkelte ansatte må utarbeide en plan for FoU-arbeidet som følges opp i årlige medarbeidersamtaler.
Fakultetet har beskrevet forventninger til aktivitet i FoU-tiden for ulike stillingskategorier. Der det over tid mangler resultater av FoU-arbeidet, kan den ansatte pålegges andre oppgaver og FoU-andelen justeres ned.
-
Kriterier for forskningsgrupper ved HV
Forskningsgrupper opprettes og følges opp på instituttene, men fakultetet har utarbeidet felles retningslinjer for etablering og oppfølging av gruppene. Gruppene rapporterer årlig til instituttleder med frist 1. april.
For spørsmål om forskningsgrupper: kontakt Mona Otnæss.
-
Forskningsetikk, personvern og datahåndtering
Personvern i forskning
Husk at alle prosjekter som behandler persondata må søke SIKT senest 30 dager før oppstart av datainnsamling. Dette gjelder også prosjekter innenfor medisinsk- og helsefaglig forskning og som er meldt til REK.
Nyttig informasjon om personvern i forskning.
Datahåndtering
Ved oppstart av prosjektet, og før du går i gang med å samle inn, analysere og lagre data, skal du gjennomføre en risikovurdering.
Forskningsetikk
Forum for forskningsetikk (oslomet.no) er en møteplass for diskusjoner og presentasjoner om forskningsetiske spørsmål. På disse nettsidene finner du informasjon om retningslinjer og forskningsetisk utvalg ved OsloMet. Det finnes også mye nyttig informasjon om forskningsetikk hos de nasjonale forskningsetiske komiteene (forskningsetikk.no).
Kontaktpersoner på fakultetet
- Ole Herman Ambur (oslomet.no) er fakultetets vitenskapsombud og kan kontaktes for råd og veiledning i forskningsetiske spørsmål. Vitenskapsombudet kan fungere som en nøytral mekler i i vanskelige saker, for eksempel knyttet til medforfatterskap, oppdragsforskning eller plagiat.
- Silje Marie Thorstensen er fakultetets personvernkontakt for FoU og kan kontaktes ved spørsmål om personvern og datalagring i forskning og masteroppgaver.
-
Helseforskning og søknad til REK
Alle forskningsprosjekter som omfattes av helseforskningsloven (dvs. all medisinsk og helsefaglig forskning samt biobanker) skal godkjennes av regionale etiske komiteer (REK) før oppstart.
Hva slags forskning defineres som medisinsk og helsefaglig? Medisinsk og helsefaglig forskning er forskning som gjør bruk av vitenskapelig metode for å skaffe til veie ny kunnskap om helse og sykdom. Forskningen kan gjøres på mennesker, humant biologisk materiale eller helseopplysninger.
Det er formålet med forskningen som er avgjørende, ikke om den utføres av helsepersonell, eller på pasienter, eller benytter helseopplysninger. Hvis du er usikker på om prosjektet faller innenfor helseforskningslovens virkeområde og må forhåndsgodkjennes av REK, kan du sende inn en fremleggingsvurdering. Det er dekan som skal føres inn som forskningsansvarlig og kontaktperson i REK-søknader.
Kontaktperson for rådgivning knyttet til helseforskning på fakultetet: Silje Marie Thorstensen.
-
Registrering av forskningsprosjekter
Forskningsdatabasen
Når du skal legge inn et nytt prosjekt som enten har fått finansiering fra Norges forskningsråd eller godkjenning hos SIKT, kan du laste inn data automatisk.
Brukerveiledning for dette finner du under punktet «Registrere nytt prosjekt».
Registrering av kliniske studier
Kliniske studier der formålet er å teste ut eller sammenligne effekten av ulike behandlinger skal registreres i databasen ClinicalTrials.gov.
En rekke tidsskrifter krever at studier er publisert i en slik database og manglende registrering av studien kan dermed innebære at du ikke får publisert.
Registrering i Clinical Trials for ansatte på OsloMet.
Kontaktperson på fakultetet: Silje Marie Thorstensen.