Vedtar faglig innhold i oktober 

Nyhetportlet

Vedtar faglig innhold i oktober 

Vedtar faglig innhold i oktober 

Arbeidet med å sette sammen faglig innhold for OsloMets campus i Lillestrøm er i gang. Etter planen legger rektor saken fram for vedtak i styret i oktober. - For å kunne rangere konseptene, må vi vite hva vi skal fylle campus med, sier rektor Christen Krogh.  

Statsbygg leverte i midten av april en konseptvalgutredning (KVU) for OsloMets kommende campus i Lillestrøm. En viktig konklusjon er at det er samfunnsøkonomisk forsvarlig å flytte virksomhet til Lillestrøm sentrum. Tre av de fire campusalternativene er vurdert likt – i påvente av en videre utredning om faglig innhold på den nye campusen.

Se bekrivelse av de ulike konseptene i sak om den ferdige konseptvalgutredningen.

Universitetsstyret skal 8. mai behandle saken der rektor anbefaler at konseptvalgutredningen sendes til Kunnskapsdepartementet for godkjenning, og at OsloMet jobber videre med de tre anbefalte konseptene.

– Nå som Statsbygg har rangert konseptene, er det viktig at vi jobber godt det neste halve året med å avklare det faglige innholdet, sier rektor Christen Krogh. Dette er nødvendig for å komme fram til en endelig rangering.

– Vi må bestemme hvilke utdanninger og fagmiljøer som bør holde til på Lillestrøm, slik at styret kan vedta hvilket konsept vi går for, sier han.

Universitetsledelsen har lagt en tidsplan for arbeidet de kommende månedene, med mål om at styret skal kunne fatte vedtak om faglig innhold i sitt møte 31. oktober 2024.

– Frem til sommeren skal vi jobbe frem ulike alternativer til faglig virksomhet på campus Lillestrøm, og gjennom høsten skal vi vurdere og rangere disse slik at styret kan fatte et vedtak i slutten av oktober, sier rektor Krogh.

Bred involvering

OsloMet har allerede startet arbeidet med faglig innhold for campus på Lillestrøm. I en samling for alle ledere ved OsloMet 15. mars, jobbet deltakerne med prinsipper som må ligge til grunn for valget av faglig aktivitet på campus Lillestrøm.

– Vi hadde gode diskusjoner i oppstartsarbeidet, og det ble foreslått en lang rekke prinsipper for å finne frem til faglig innhold. Prinsippene har vi sortert i kategorier som blant annet handler om at universitetet bør vurdere regional nytte og samarbeid, attraktive studier og økonomisk bærekraft, og godt studie- og arbeidsmiljø.

– Nå ser jeg frem til å arbeide videre med hele organisasjonen og regionen, slik at vi kommer frem til et forslag til faglig innhold som styret kan ta stilling til i slutten av oktober.

De neste månedene vil rektor sette opp møtepunkter der studenter, ansatte og regionen skal kunne komme med innspill. En viktig aktivitetet er en dialogkonferanse 15. mai med sentrale aktører i Lillestrøm-regionen som skal gi sine innspill til universitetets aktivitet på en ny campus. Det skal også arrangeres et innbyggertorg for ansatte både i Pilestredet og på Kjeller i slutten av mai.  

– Her vil det bli anledning for alle ansatte å kommentere på prinsippene som legges til grunn for å komme fram til forslag til faglig innhold, sier Christen Krogh.

Rektors ledergruppe vil lede arbeidet med hjelp av et sekretariat, og vil utover våren jobbe sammen i workshops for å komme frem til ulike alternativer for faglig sammensetning. Disse vil vurderes og rangeres gjennom høsten.

Styret blir orientert gjennom hele prosessen, og får rektors anbefaling til vedtak på styremøtet i oktober.