OsloMet investerer i Gründergarasjen 

Nyhetportlet

Foto av prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid, Carl Thodesen.

OsloMet investerer i Gründergarasjen 

Universitetsstyret vedtok 18. juni at OsloMet skal gå inn som deleiere av Gründergarasjen, sammen med høyskolen Kristiania. 

OsloMet gjør investeringen i forbindelse med at Gründergarasjen søker om å bli SIVA-inkubator, noe som betyr at OsloMet vil få tilgang på statlige innovasjonstjenester. Innskuddet er begrenset oppad til 750 000 kroner, tatt fra universitetets virksomhetskapital, og ikke fra tilskuddet fra Kunnskapsdepartementet.

Hensikten er å kunne gi et godt og stabilt tilbud til OsloMets studenter og ansatte som ønsker å gå i retningen av entreprenørskap, som for eksempel preinkubasjon og veiledning for studentbedrifter og kommersialiseringsprosjekter, mobilisering av ideer og innledende rådgivning til alle med relevante prosjekt-idéer.

OsloMet og høyskolen Kristiania blir eiere i første omgang, og planen er å utvide eierskapet til flere private investorer og eventuelt andre universitet og høyskoler i Oslo-området.

Gründergarasjen ble stiftet i 2018, og har nå totalt 300 medlemmer på tvers av ca. 80 oppstartsprosjekter. Simula Research Laboratory finansierte Gründergarasjen inntil juli 2023. Etter den tid har selskapet solgt tjenester til OsloMet, mot å få disponere lokaler på campus i Pilestredet.

Styrker samfunnsoppdraget

Prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid, Carl Thodesen, er glad for at OsloMet nå knytter seg tettere til gründerfellesskapet.

– Satsingen på Gründergarasjen vil styrke vårt samfunnsoppdrag knyttet til verdiskapning, og er i tråd med universitetets strategi som sier at vi skal skape innovasjon som bidrar til å løse utfordringer i samarbeid med relevante fagmiljøer, sier Thodesen.

– Å ha Gründergarasjen som en SIVA-inkubator på campus vil gi universitetets ansatte og studenter god tilgang til innovasjonsmiljøer i regionen, noe som har vist seg å være viktig for å lykkes med gründerskap i akademiske miljøer, sier han.

Investeringen bygger også opp under andre satsninger ved universitetet. Både OsloMet og Kristiania er sentrale aktører i Innovasjonsdistriktet Punkt Oslo.

– Det er naturlig for oss å jobbe sammen med Kristiania også om Gründergarasjen, som blir et viktig verktøy vi kan ta med oss inn i arbeidet i Punkt Oslo, sier Thodesen.