Siste nytt - Ansatt

Nyhetportlet

Prorektor Nina Waaler og nye studenter foran OsloMet-logo

Prorektor Nina Waaler møtte noen av de nye OsloMet-studentene på campus fredag. (Foto: Sonja Balci)

Nytt rekordopptak på OsloMet

Årets opptakstall er klare og viser at studier i økonomi og ledelse, og helseutdanninger er blant de mest populære studiene ved OsloMet. – Tallene viser at vi tilbyr relevante utdanninger som er attraktive for både nye studenter og de som fyller på med mer utdanning, sier prorektor Nina Waaler.

8602 studenter har fått tilbud om studieplass ved OsloMet, 120 flere enn i fjor. På 28 av studiene er poenggrensen over 50 for å komme inn.
Prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, er glad for at universitetet stadig får flere studenter.

– Tallene viser at vi tilbyr relevante utdanninger som er attraktive for både nye studenter og de som fyller på med mer utdanning. Dette er viktig for kompetansehevingen i avgjørende yrkesgrupper for samfunnet, sier Waaler.

Les hele OsloMets presentasjon av opptakstallene (oslomet.no).

Topp 10: poenggrenser OsloMet

9. Vernepleie - 393
  10. Grunnskolelærer, 1.-7. trinn - 301

Stor medieinteresse

Også i år har det vært stor medieinteresse for opptaket. Flere av de store riksmediene har vært på campus og snakket med prorektor for utdanning, Nina Waaler, og fungerende prorektor Silje Bringsrud Fekjær om årets tall og trender for opptaket.

Pressen har også snakket med flere av de ferske OsloMet-studentene, som har fortalt om sine studievalg og forventninger til studietiden på OsloMet.

Her kan du lese noen av nyhetssakene: