Samarbeid på Svalbard

Nyhetportlet

Foto av OsloMets instituttleder André Brodtkorb og direktør for organisasjon og infrastruktur, Vigdis By Kampenes, sammen med direkør ved UNIS, Jøran Moen.

Leder ved Institutt for informasjonsteknologi André Brodtkorb og direktør for organisasjon og infrastruktur, Vigdis By Kampenes fra OsloMet sammen med direktør ved Universitetssenteret på Svalbard, Jøran Moen, etter avtaleinngåelsen. Foto: Ingrid Ballari Nilsen/UNIS.

Samarbeid på Svalbard

OsloMet har inngått samarbeid med Universitetssenteret på Svalbard. 

11. januar signerte OsloMet en samarbeidsavtale med Universitetssenteret på Svalbard (UNIS).

Avtalen innebærer at studentene ved OsloMet får mulighet til å søke arktisk kompetanse ved å velge fra UNIS sine kurs på bachelor-, master- og ph.d.-nivå. Eksamener, grader og tilhørende studiepoeng vil bli anerkjent og kreditert av de OsloMet.

Målet med samarbeidet er å trekke veksler på ressurser innenfor forskning, utdanning og innovasjon på tvers av institusjonene. I tillegg til studentutveksling, kan samarbeidet føre til felles forskningsprosjekter, og ansattmobilitet.

Gir studentene unike muligheter

Leder for Institutt for informasjonsteknologi, André Brodtkorb, og direktør for organisasjon og infrastruktur, Vigdis By Kampenes, representerte OsloMet på Svalbard for signeringen. By Kampenes er glad for samarbeidet.

– Vi kan få til gode synergier ved å samarbeide, og gi studentene våre mulighet til viktig kunnskap om arktiske forhold, sier hun.

– Undervisningen hos UNIS inneholder mye forskning og feltarbeid. Studentene er med på å utforske hvordan livet på Svalbard kan bli mer bærekraftig, og hvordan forskningen i dette klimaet kan overføres til andre områder. Studiene foregår i et tverrfaglig, internasjonalt universitetsmiljø i et unikt lokalsamfunn rikt på kultur og samhold. Et studieopphold på Svalbard vil være en opplevelse for livet, sier By Kampenes.

– Vi skal nå se på hvordan våre studieprogrammer kan kobles opp med kursene på UNIS. Jeg er glad for at våre studenter og ansatte nå får anledning til å ta del i det viktige arbeidet som gjøres på UNIS for Svalbard og for det globale miljøet, sier hun.

Om UNIS

  • Universitetssenteret på Svalbard ble stiftet i 1993 og feiret nylig 30 år med forskning og undervisning på Svalbard.
  • Studiesenteret tilbyr emner innen Arktisk biologi, geologi, geofysikk og teknologi.
  • UNIS skal være et supplement til de eksisterende undervisningsstedene og tilbyr kun emner som ikke finnes på fastlandet, eller som er mer hensiktsmessig å gjennomføre i nord.
  • Gjennom 30 år har UNIS etablert en solid kompetanse på feltbasert undervisning