Droppe til innhold

I undervisning

I undervisning

Læringsressurser og verktøy

Canvas

Canvas er OsloMet sin læringsplattform.

 

Innloggingen til Canvas

Nytt semester
Gjør deg klar for nytt semester med vår sjekkliste!
Canvas-veiledninger
Klikk her for en oversikt over Canvas-veiledninger for OsloMet.

Innhold

Introduksjon til Canvas

Denne videoen gir deg et raskt overblikk over bl.a. grensesnittet, relevante innstillinger og meldingssystemet i Canvas.

Innlogging til Canvas

Hvordan endre språkinnstillingen for Canvas ?

Standardspråket i Canvas er engelsk, men du kan endre det til både Norsk bokmål og nynorsk.

For å endre språkinnstillingene, klikk Account > Settings > Edit Settings og velg Norsk (bokmål) eller Norsk (nynorsk). Trykk Update Settings når du har valgt språk.

Last ned Canvas-app 

Med Canvas Teacher App kan du som underviser effektiv forvalte dine Canvas-emner fra dine mobile enheter ved å bruke Canvas Teacher App.

Om meldingssystemet (Innboks) i Canvas

Innboksen er et internt meldingssystem i Canvas, som studenter og lærere kan benytte til å kommunisere med hverandre. Dette meldingssystemet kan ikke sende meldinger til e-postadresser, men det har likevel en kobling med e-post:

Når noen sender deg en melding via meldingssystemet, vil du se meldingen i Innboks inne i Canvas. I tillegg vil du motta en e-post* med varsel/beskjed om at det har kommet en melding i Canvas. E-posten vil også inneholde meldingen som avsenderen sendte. Du kan enten svare på meldingen direkte i Canvas, ELLER ved å svare på varselet som kom via e-post. Dersom du velger å svare via e-post, vil meldingen sendes tilbake inn i Canvas og havne i Innboksen til avsender (altså Canvas-innboksen).

Avsenderen, som nå har fått en ny melding, vil tilsvarende motta et varsel* om meldingen i Canvas i sin e-post, og kan svare deg på samme måte; enten via e-post eller direkte i Canvas.

* med mindre mottaker har skrudd av varslinger for meldinger i Canvas. Da vil vedkommende IKKE motta dette varselet.

Kurs- og opplæring, spørsmål

Kurs og veiledninger

  • Canvas-veiledninger for ansatte ved OsloMet: online-ressurs i Canvas inklusive diverse veiledninger.
  • Canvas-guides (ekstern side)
  • Canvas-kurs (DIGIN): klikk her for full oversikt over tid og sted for Canvas-kurs og Drop-in (arbeidsstuer) både i Pilestredet og på Kjeller. 
  • Canvas-arbeidsstue / Drop In (DIGIN): du kan sitte og jobbe med Canvas og få hjelp når du trenger det. Du kan også få råd og veiledning om læringsdesign og studentaktiv læring. Det er ikke kapasitet til å gjennomføre grunnleggende opplæring i Canvas på arbeidsstue for enkeltlærere, så det forutsettes at man har deltatt på grunnkurs eller gjennomført online-kurs før man kommer. Avtale veiledningstimer ved å sende en e-post til: digin@oslomet.no
  • Andre kurs eller veiledninger

Ressurser

Spørsmål

Hjelp med Canvas

Hvis du har spørsmål angående Canvas må du henvende deg via mail til fakultetet ditt.

Relaterte ressurser

chatbot-portlet