Droppe til innhold

I undervisning

I undervisning

Læringsressurser og verktøy

Canvas

Canvas er en nettbasert tjeneste for læring, undervisning og samarbeid.

 

Innloggingen til Canvas

 

Canvas-veiledninger
Klikk her for en oversikt over Canvas-veiledninger for OsloMet.

Innhold

Introduksjon til Canvas

Denne videoen gir deg et raskt overblikk over bl.a. grensesnittet, relevante innstillinger og meldingssystemet i Canvas.

Innlogging til Canvas

Hvordan endre språkinnstillingen for Canvas ?

Standardspråket i Canvas er engelsk, men du kan endre det til både Norsk bokmål og nynorsk.

For å endre språkinnstillingene, klikk Account > Settings > Edit Settings og velg Norsk (bokmål) eller Norsk (nynorsk). Trykk Update Settings når du har valgt språk.

Last ned Canvas-app 

Med Canvas Teacher App kan du som underviser effektiv forvalte dine Canvas-emner fra dine mobile enheter ved å bruke Canvas Teacher App.

Om meldingssystemet (Innboks) i Canvas

Innboksen er et internt meldingssystem i Canvas, som studenter og lærere kan benytte til å kommunisere med hverandre. Dette meldingssystemet kan ikke sende meldinger til e-postadresser, men det har likevel en kobling med e-post:

Når noen sender deg en melding via meldingssystemet, vil du se meldingen i Innboks inne i Canvas. I tillegg vil du motta en e-post* med varsel/beskjed om at det har kommet en melding i Canvas. E-posten vil også inneholde meldingen som avsenderen sendte. Du kan enten svare på meldingen direkte i Canvas, ELLER ved å svare på varselet som kom via e-post. Dersom du velger å svare via e-post, vil meldingen sendes tilbake inn i Canvas og havne i Innboksen til avsender (altså Canvas-innboksen).

Avsenderen, som nå har fått en ny melding, vil tilsvarende motta et varsel* om meldingen i Canvas i sin e-post, og kan svare deg på samme måte; enten via e-post eller direkte i Canvas.

* med mindre mottaker har skrudd av varslinger for meldinger i Canvas. Da vil vedkommende IKKE motta dette varselet.

Kurs- og opplæring, spørsmål

Kurs og veiledninger

  • Canvas-veiledninger for ansatte ved OsloMet: online-ressurs i Canvas inklusive diverse veiledninger.
  • Canvas-guides (ekstern side)
  • Canvas-kurs (DIGIN): klikk her for full oversikt over tid og sted for Canvas-kurs og Drop-in (arbeidsstuer) både i Pilestredet og på Kjeller. 
  • Canvas-arbeidsstue / Drop In (DIGIN): du kan sitte og jobbe med Canvas og få hjelp når du trenger det. Du kan også få råd og veiledning om læringsdesign og studentaktiv læring. Det er ikke kapasitet til å gjennomføre grunnleggende opplæring i Canvas på arbeidsstue for enkeltlærere, så det forutsettes at man har deltatt på grunnkurs eller gjennomført online-kurs før man kommer. Avtale veiledningstimer ved å sende en e-post til: digin@oslomet.no
  • Andre kurs eller veiledninger

Ressurser

Spørsmål

Om prosjektet Innføring av Canvas

Hjelp med Canvas

Hvis du har spørsmål angående Canvas må du henvende deg via mail til fakultetet ditt.

Relaterte ressurser