Hva skjer i P52 i sommer?

Nyhetportlet

Ivar Bjørland og Jan-Thomas Vestby har på seg refleksvest og vernehjelm. Rommet er preget av riving og det står skap, rør og annet møblement i rommet.

Flytteansvarlig for prosjektet, Ivar Bjørland og prosjektleder Jan-Thomas Vestby bruker sommeren på å rive, bygge og flytte.

Hva skjer i P52 i sommer?

I sommer vil opp mot 100 arbeidere være på plass i P52 for å rive og bygge opp deler av P52. Formålet med byggeprosjektet er å flytte Estetiske fag (EST) fra PP33 og inn i P52. Det betyr også andre endringer i bygget.

Flyttingen kommer som en konsekvens av at leieavtalen i PP33 utløper sommeren 2024 (ansatt.oslomet.no). 

Deler av arbeidet vil være ferdig i august, mens resten skal være ferdig til nyttår.

– EST og Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI) skal sambruke tre- og metallverkstedet fra august, mens høsten blir brukt på å klargjøre de resterende spesialrommene for EST til nyttår, sier prosjektleder for prosjektet ved OsloMet, Jan-Thomas Vestby. 

Det vil også bety endringer for noen av de ansatte som har hatt kontor i bygget, i tillegg til at Gründergarasjen, Seniorsenteret, SimulaMet og stipendiater fra LUI har flyttet ut. 

– Vi ruster opp flere fløyer med kontorer som skal tilhøre de ansatte ved EST. Der har vi blant annet løftet himlingen og revet vegger og oppdaget flere originale detaljer fra fortiden som vi vil prøve å beholde, sier Vestby. 

Styreleder for J.I. Bygg, Werner Isaksen, eiendomsdirektør Mariann Hole, rektor Christen Krogh, OI-direktør Vigdis By Kampenes, prosjektleder for J.I. Bygg, Daniel Isaksen og prosjektleder for OsloMet, Jan-Thomas Vestby.
Fra venstre: styreleder for J.I. Bygg, Werner Isaksen, eiendomsdirektør Mariann Hole, rektor Christen Krogh, OI-direktør Vigdis By Kampenes, prosjektleder for J.I. Bygg, Daniel Isaksen og prosjektleder for OsloMet, Jan-Thomas Vestby var på befaring tidligere i uken.

Flytting av prest, studentombud og psykolog 

For å få kabalen til å gå opp vil prest, studentombud og psykolog få nye rom. Rommene skal ligge i samme område som før.  

Studentforeningene flytter også fra tredje etasje i A-fløyen til en mer sentral plassering i 1. etasje i D-fløyen. I tillegg vil dagens stillelesesal få en ny funksjon. 

– Stillelesesalen vil bli ommøblert og få en ny funksjon som studio for praktiske fag. Det vil fremdeles være mulig å bruke rommet som lesesal, men om man ønsker å ha det stille rundt seg, bør man finne en annen plass å sitte, som det nyoppussede biblioteket i P48 (student.oslomet.no), sier Vestby. 

Arbeidet skal fortsette utover høsten og være ferdigstilt ved årsskiftet, slik at det er klart til studiestart i januar 2025.