Fire toppledere ansatt

Nyhetportlet

OsloMet-logo på gul bakgrunn

Fire toppledere ansatt

Styret ved OsloMet ansatte 24. mars ny prorektor for forskning og utvikling, prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid, dekan for Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD), og leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA).

De fire nyansatte topplederne ved OsloMet tiltrer 1. august 2023, i åremålsstillinger på fire år.  

Prorektor for forskning og utvikling

Tanja Storsul

Tanja Storsul er ansatt som ny prorektor for forskning og utvikling, og kommer fra stillingen som direktør for Institutt for samfunnsforskning, hvor hun har vært siden 2016. Før det jobbet hun i mange år ved Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, både som professor og instituttleder. 

Storsul har doktorgrad i medievitenskap og hovedfag i statsvitenskap. 

Hun ser frem til å starte arbeidet ved OsloMet.  

– Jeg har et sterkt engasjement for forskning og for at forskning skal gjøre en forskjell i samfunnet. OsloMet har fag- og kunnskapsmiljøer på områder som er helt sentrale for å møte noen av vår tids store utfordringer, og jeg gleder meg til å være med på å styrke forskningen ved OsloMet, sier Tanja Storsul.  

Rektor Christen Krogh ønsker henne velkommen til OsloMet.  

– Tanja Storsul har en bred bakgrunn, både faglig og som toppleder. Hun kjenner sektoren godt og har et solid omdømme og posisjon. Tanja er strategisk sterk med stor gjennomføringskraft, både faglig, som leder og i forskningspolitisk. Jeg er overbevist om at Tanja vil bidra til å løfte forskning og utvikling ytterligere ved OsloMet, sier Krogh. 

Storsul tar over etter Per Martin Norheim-Martinsen som avslutter sin åremålsperiode i sommer. Rektor takker ham for gode resultater og dedikert innsats for universitetet.  

 – Per Martin har gjort et svært godt arbeid i en viktig periode for OsloMet. Arbeidet hans har bidratt til at OsloMet har styrket sin posisjon som forskningsuniversitet, og han har bidratt vesentlig til økt profesjonalisering av forskningsadministrasjonen. Han har dessuten hatt en viktig rolle i å lede universitetets satsinger på bærekraft og innovasjon, sier han.  

– Jeg setter stor pris på samarbeidet vi har hatt, og ser fram til fortsatt samarbeid i tiden framover, sier Krogh. 

Prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid 

Carl Christian Thodesen

Carl Christian Thodesen er ansatt i den nyopprettete stillingen som prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid ved OsloMet. Han kommer fra stillingen som dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design ved OsloMet, hvor han har vært ansatt siden 2019.  

Før han kom til OsloMet ledet han institutt for bygg- og miljøteknikk ved NTNU. Thodesen har doktorgrad i materialer og statistikk fra Clemson University i South Carolina, og lang erfaring som sivilingeniør og forsker ved blant annet SINTEF. 

– Jeg gleder meg til å komme i gang i den nye prorektorstillingen. Vi gjør allerede veldig mye bra ved OsloMet, men har fortsatt mer potensial til å bidra positivt til samfunnet med våre fantastiske studenter og ansatte, som stadig har nye spennende idéer. 

– Jeg har hatt fire flotte år ved TKD, og nå gleder jeg meg til å bli kjent med alle instituttene og sentrene ved OsloMet. Dere kan alle forvente et besøk fra meg snart, sier den påtroppende prorektoren for samfunnsforbedringer og samarbeid.  

Rektor Christen Krogh ønsker Carl Christian Thodesen velkommen inn i rektoratet.  

– Ved OsloMet er vi ikke bare opptatt av hva vi er gode til, men hva vi er godt for i samfunnet. Gjennom årene som dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design har Carl vist en svært god evne til å sette universitetets arbeide i en samfunnsmessig sammenheng. Carls brede ledererfaring, hans nasjonale og internasjonale erfaring, kombinert med hans faglige tyngde og relasjonelle egenskaper vil være svært gode bidrag til OsloMets arbeid på området, sier Krogh. 

Dekan for Fakultet for teknologi, kunst og design

Laurence Habib

Laurence Habib er ansatt som ny dekan for Fakultet for teknologi, kunst og design. Hun kommer fra stillingen som leder for Institutt for informasjonsteknologi ved samme fakultet, som hun har hatt siden 2011.  

Habib har jobbet ved OsloMet siden 2003, og har før det erfaring fra det private næringsliv og instituttsektoren. Hun har doktorgrad i informasjonsteknologi fra London School of Economics.  

Habib ser frem til å ta fatt på arbeidet som dekan. 

– Fakultet for teknologi, kunst og design er et spennende miljø med en unik konstellasjon av ekspertise med uante muligheter for krysspollinering, nytenkning og innovasjon, sier hun. 

– I en verden som endrer seg til å bli mer kompleks og usikker, er fakultetet en naturlig aktør i utvikling av ny kunnskap. Jeg ønsker at vi skal være en katalysator for mer samarbeid på tvers av universitetet, og for enda tettere samarbeid med arbeidslivet, sier den påtroppende dekanen. 

Rektor Christen Krogh er glad for ansettelsen.  

– Laurence Habib har lang erfaring fra universitetet og inngående kjennskap til fakultetet hun skal lede. Som instituttleder for informasjonsteknologimiljøet ved OsloMet har hun vært sentral i å utvikle dette instituttet til å bli blant Norges sterkeste teknologimiljøer. Samfunnet er helt avhengig av kandidatene Fakultetet for teknologi, kunst og design utdanner og den forskningen de fagansatte utfører. Jeg har stor tro på at Laurence vil bidra til å utvikle og løfte fakultetet videre, sier rektor. 

Leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning 

Kåre Hagen

Kåre Hagen er ansatt som leder for Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet, og går da inn i sin tredje åremålsperiode som SVA-leder etter at han ble ansatt i 2014, da senteret ble etablert ved universitetet.  

Før det var han instituttleder for Velferdsforskningsinstituttet NOVA, og har også ledererfaring fra BI der han var avdelingsleder mellom 2004 og 2010. 

–  Tusen takk til styret for å ha gitt meg denne tilliten, sier Kåre Hagen.  

–  Jeg tror at vi fremover står overfor store endringer i forskningslandskapet, og at forventningene om enda mer politikkrelevant samfunnsforskning vil bli sterkere. Det er en stor utfordring og en spennende oppgave å få lede et så flott forskningsmiljø som SVA, og med det få bidra til at både det grønne skiftet og velferdsstatens utfordringer kan håndteres på et grunnlag av solid, forskningsbasert viten, sier Hagen.  

Rektor Christen Krogh er glad for at Hagen fortsetter.  

– Jeg er glad for at OsloMet fremdeles skal ha en av landets mest erfarne velferdsforskere som leder for Senter for velferds og arbeidslivsforskning, sier rektor Christen Krogh. - Dette senteret er unikt blant norske universiteter og høyskoler, og spiller en viktig rolle i samfunnet. 

– Kåre Hagen har vært og er en viktig pådriver for utviklingen av landets største fagmiljø for anvendt samfunnsforskning. Jeg ser fram til å jobbe med ham videre for å utvikle både Senter for velferds og arbeidslivsforskning og universitetet, sier rektor.