Bolig for internasjonalt tilsatte og gjesteforskere | Personalforvaltning - Ansatt

Bolig for internasjonale ansatte og gjesteforskere

Bolig for internasjonale ansatte og gjesteforskere

Behovet for bolig vil variere om søkeren kommer alene/med familie/med kjæledyr, behov for parkering, møblert/har med egne møbler osv. men først og fremst avhenger behovet av lengden på oppholdet. Her finner du informasjon om boligtilbud for de som skal være 1 uke og for de som skal være 1 år eller mer.

Alle som skal starte på OsloMet og kommer flyttende fra et annet land bør registrere seg online på "Planning your relocation" som vil gi lokal HR en oversikt over hvilke konkrete behov for bistand de har, hvilke bolig krav og forventninger de har og hvordan HR og ledere kan bistå for å gi en god start i Norge.

Bolig – inntil 3 mnd.

Gjesteforskere, professor II-ansatte, gjesteforelesere har gjerne behov for bolig i kortere perioder.  Her er noen forslag:

  • Cochs pensjonat i Parkveien er et rimelig alternativ meg kort vei til OsloMet campus Pilestredet
  • P-hotel i Grensen er et billigere alternativ enn mange andre hotell. Riktignok få man da "bare" frokost i en pose på døren, men dette fungerer veldig greit for reisevante folk som gjerne ordner seg selv.
  • Forenom Oslo Apartments har også mange ulike leiligheter med alt inkludert og sentral beliggenhet.
  • OsloMet har avtaler med alle de store hotellkjedene og dette kan bestilles via vårt reisebyrå Berg-Hansen eller direkte med hotellet under booking koden UH. Les om hotellavtaler.
  • hybel.no eller AirBnB.
  • Anker Apartment har mest hybler og noen familierom for korte opphold.
  • OsloMet har rammeavtale med 10% rabatt på hybler og leiligheter i ulike størrelser i gangavstand fra OsloMet hvor alt av møbler og utstyr er inkludert med følgende firma:

Bolig – mer enn 3 mnd.

OsloMet hybelavtale med Studentsamskipnaden - SiO:

OsloMet har en avtale med SiO på 8 fullt møblerte hybler på Kringsjå, nær t-bane og butikker. Kandidater som skal være her mer enn 6 mnd. får prioritet og maksopphold er 1 år. Gjennom denne avtalen kan vi tilby gunstige  hybler som passer for én person inkludert strøm og depositum. Hyblene ligger i egne korridorer kun for OsloMet-ansatte. Alle har eget rom og privat bad, og en romslig bod i kjelleren. Det er delt kjøkken og spiseplass men egne skap. Hyblene er enkle men moderne med seng, pult, stol, bokhylle og garderobeskap. Utstyr som dyner, håndklær, kjøkkenutstyr etc må den enkelte selv stå for. Hyblene kan benyttes av alle ansatte, forskere og gjesteforskere inkludert PhD studenter men ikke av Bachelor eller Master studenter. Her finner du bilder og informasjon om SiO hyblene. Vær oppmerksom på at det ofte er venteliste på disse hyblene så det vil lønne seg å melde sitt behov så snart tilbudet er klart. For å søke SiO hybel søkes det online via denne SiO-instruksen

Privat utleiemarked

For lengre opphold anbefales det å sjekke på nettsidene for finn.no, Utleiemegleren eller hybel.no. I tillegg finnes det private utleieaktører som markedsfører seg mot studentmarkedet men som også passer godt for internasjonale som flytter hit for en periode:

  • Thon diagonale studentboliger i Bjørvika. Bruk søknadsskjema. Mest små hybler men noen større for par. Informasjon kun tilgjengelig på norsk.
  • Heimstaden, har stor variasjon av hybler og leiligheter i ulike størrelser både møblert og umøblert. Informasjon kun tilgjengelig på norsk.
  • MetStudios ligger ved Campus Pilestredet og har moderne, fullt møblerte hybler i flere prisklasser. Informasjon kun tilgjengelig på norsk.

Rammeavtalen for rabatt på Frogner House og The Apartments Company kan også brukes på langtidsleie hvor det kan forhandles pris for lengre opphold.

Ekstern bistand for boligsøk

HR kan bidra med å sende nyansatte informasjon om kortere og lengre boligtilbud men bruker ekstern bistand i saker hvor det er behov for hjelp til å finne riktig område i forhold til skoler og barnehager, bistand til boligvisninger og kontrakter. OsloMet har inngått kontrakt med firmaet ECOVIS (ecovis.no) som jobber med tjenester rundt innreise og utreise. Vi kan benytte deres tjenester i mottaket av internasjonale ansatte og forskere som har behov for hjelp innen immigrasjon og arbeidstillatelser, boligsøk og kontrakter, familietjenester, som å søke skole og barnehage, samt partnerkarriere. I tillegg er de direkte kontakt for OsloMet når vi har spørsmål om disse tema.

Det er spesielt for søkere som kommer med familie og på lengre opphold at vi har behov for tjenesten boligsøk. For andre anbefales boliginformasjon som nevnt over for kort -og langtidsleie. For å bestille bistand boligsøk bruk Min bestilling (btb.tjenester.oslomet.no) hvor du velger "relocation tjenester" og legger til utfylt ordreskjema (.doc).

Ved behov ta kontakt på Ecovis telefon 46170646, e-post info@ecovis.no og gi beskjed om at du ringer fra OsloMet eller til vår kontaktperson Mathias Dyve Simenstad, e-post: mathias@ecovis.no, mobil 92080729.