Droppe til innhold

Administrativ støtte

Administrativ støtte

Bolig for internasjonale ansatte og gjesteforskere

Ulike ressurser er tilgjengelig for OsloMets internasjonale ansatte.

HR-avdelingen tilbyr bistand i forbindelse med de praktiske forberedelsene før ankomst til Oslo, også når det gjelder bolig. Alle internasjonale ansatte bes i den forbindelse fylle inn et relocation form.Vi  kan tilby generell bistand som råd og informasjon om beliggenhet, ulike utleiefirma, oversettelse av boligannonser og se over kontrakter, men kan dessverre ikke delta på visninger, kontraktsmøter og lignende. 

NB! Pga mangel på sentrale midler har boligstøtteordningen for internasjonale ansatte bortfalt. 

Bolig for ansatte for lengre perioder – utover 3 mnd.

OsloMet avtale med SiO:

For leieforhold inntil 12 måneder har universitetet en avtale med SiO på 8 fullt møblerte hybler på Kringsjå, nær t-bane og butikker. Gjennom denne avtalen kan vi tilby gunstige  hybler som passer for én person inkludert strøm og depositum. Hyblene ligger i egne korridorer kun for OsloMet-ansatte. Alle har eget rom og privat bad, og en romselig bod i kjelleren. Det er delt kjøkken og spiseplass, men egne skap. Hyblene er renoverte og fremstår som moderne og fine med basismøblement som seng, pult, stol, bokhylle og garderobeskap. Bilder og mer informasjon finner du HER.

Hvem passer hyblene for?

Hyblene er tiltenkt kandidater som er tilknyttet OsloMet ved et ansettelsesforhold eller er tilknyttet et PhD program.  Det kan leies en hybel for opptil 1 år og ved avtale også for kortere perioder. Hybelen passer for 1 person, er fullt møblert g har eget bad og bod men man deler kjøkken med de andre beboerne. Man må selv ta med utstyr for soverom, bad og kjøkken og de passer derfor best til de som trenger bolig i minst 6 måneder. Hyblene er populære for de som enten kommer alene og trenger et sted å bo mens de venter på at ID og bank konto er ordnet, eller for de som har en plan om å flytte med familie men som kommer først for å ordne ting før resten av familien kommer og bruke tid på å lete etter permanent bolig.

Hvem kan søke om hybel via SiO avtalen?

SiO boligene OsloMet har kontrakt for er tilgjengelig for alle som er tilknyttet OsloMet ved et ansettelsesforhold eller er tilknyttet et PhD program, gitt at det er ledig. Ønsker dere bolig for ansatte ta enten kontakt selv eller be kandidaten ta kontakt med avtale ansvarlig HR sentralt, Monica Figueroa, tlf. 67 23 50 86.

Vi gjør oppmerksom på at det ofte er venteliste på disse hyblene, og at det er først til mølla prinsippet som gjelder. I Norge er student boliger ment for de som har opptak på Bachelor eller Master. PhD har generelt ikke rett på å søke på student boliger da de mottar lønn og hyblene er statsstøttet.

 

Ytterligere ressurser for langtidsleie:

  1. OsloMet har som medlem av Oslo Handelskammer tilgang til å kjøpe tilleggstjenester gjennom deres International Network of Norway (INN). Det kan inngås avtale med INN mellom annet for bistand til å finne bolig for langtidsleie. Ta kontakt med HR på ditt fakultet for informasjon om priser m.m.
  2. Lete på det private markedet på finn.no eller Leie bolig.

Bolig for utenlandske ansatte for kortere perioder – inntil 3 mnd.

Gjesteforskere, professor II-ansatte, gjesteforelesere har gjerne behov for bolig i kortere perioder. Skal de bo her over en lengre periode, kan det likevel være greit å ha et midlertidig sted å bo mens de gjør seg kjent. Her er noen forslag:

  • Katharina-hjemmet på Majorstuen er et godt alternativ. Minimum overnatting der er to netter, og prisen for enkeltrom er 500 NOK per natt. Gjestehus i kloster er vanlig i andre deler av verden, og man behøver ikke være troende for å bo der.
  • Kochs pensjonat i Parkveien er et annet bra alternativ.
  • P-hotel i Grensen er et billigere alternativ enn mange andre hotell. Riktignok få man da "bare" frokost i en pose på døren, men dette fungerer veldig greit for reisevante folk som gjerne ordner seg selv.
  • Frogner House Apartments leier ut leiligheter av ulike størrelser, alle er møblert og de ligger sentralt.
  • En annen mulighet er Sabbatical Homes hvor forskere som skal reise bort i en periode, selv leier ut sine hjem. Der er det også mulig å legge ut "ønskes leid-annonser".

 

 

chatbot-portlet