Droppe til innhold

Administrativ støtte

Administrativ støtte

Bolig for internasjonale ansatte og gjesteforskere

Ulike ressurser er tilgjengelig for HiOAs internasjonale ansatte.

HR-avdelingen tilbyr bistand i forbindelse med de praktiske forberedelsene før ankomst til Oslo, også når det gjelder bolig. Alle internasjonale ansatte bes i den forbindelse fylle inn et Relocation Questionaire.Vi  kan tilby generell bistand som råd og informasjon om beliggenhet, ulike utleiefirma, oversettelse av boligannonser mm., men kan dessverre ikke delta på visninger, kontraktsmøter og lignende. 

Det er opprettet en boligstøtteordning for internasjonale ansatte. Informasjon om støtteordningen og retningslinjene finner du her. NB! Pga mangel på sentrale  strategiske midler for 2018 vil boligstøtte ordningen utgå 31.12.2017 og boligstøtte må søkes direkte hos  HR på fakultet eller senter.

Bolig for utenlandske ansatte for lengre perioder – utover 3 mnd.

For leieforhold med varighet fra minimum 6 til maksimum 12 måneder har høgskolen en avtale med SiO for OsloMet-ansatte.

Gjennom denne avtalen kan vi tilby rimelige hybler som passer for én person. Prisen er NOK 5025 per måned, inkludert strøm og depositum.

Hyblene ligger i egne korridorer kun for OsloMet-ansatte. Alle har eget rom og privat bad, men deler romslig kjøkken og spiseplass. Eget kjøkkenskap, samt en romslig kjellerbod, medfølger. Hyblene er renoverte og fremstår som moderne og fine med basismøblement som seng, pult, stol, bokhylle og garderobeskap. For nærmere beskrivelse av tilbudet – følg lenken.

Vi gjør oppmerksom på at det ofte er venteliste på disse hyblene.

Kontakt for bolig er Avd. HR, Monica Figueroa, tlf. 67 23 50 86.

Ytterligere ressurser for langtidsleie:

  1. OsloMet har som medlem av Oslo Handelskammer tilgang til å kjøpe tilleggstjenester gjennom deres International Network of Norway (INN). Det kan inngås avtale med INN mellom annet for bistand til å finne bolig for langtidsleie. Ta kontakt med HR på ditt fakultet for informasjon om priser m.m.
  2. Lete på det private markedet på finn.no eller Leie bolig.

Bolig for utenlandske ansatte for kortere perioder – inntil 3 mnd.

Gjesteforskere, professor II-ansatte, gjesteforelesere har gjerne behov for bolig i kortere perioder. Skal de bo her over en lengre periode, kan det likevel være greit å ha et midlertidig sted å bo mens de gjør seg kjent. Her er noen forslag:

  • Katharina-hjemmet på Majorstuen er et godt alternativ. Minimum overnatting der er to netter, og prisen for enkeltrom er 500 NOK per natt. Gjestehus i kloster er vanlig i andre deler av verden, og man behøver ikke være troende for å bo der.
  • Kochs pensjonat i Parkveien er et annet bra alternativ.
  • P-hotel i Grensen er et billigere alternativ enn mange andre hotell. Riktignok få man da "bare" frokost i en pose på døren, men dette fungerer veldig greit for reisevante folk som gjerne ordner seg selv.
  • Frogner House Apartments leier ut leiligheter av ulike størrelser, alle er møblert og de ligger sentralt.
  • En annen mulighet er Sabbatical Homes hvor forskere som skal reise bort i en periode, selv leier ut sine hjem. Der er det også mulig å legge ut "ønskes leid-annonser".