Siste nytt - Ansatt

Nyhetportlet

Bilde av fotojournalist Shahidul Alam fra Bangladesh.

Fotojournalist Shahidul Alam fra Bangladesh.

Ytringsfrihetspris til samarbeidspartner

Den bangladeshiske fotojournalisten Shahidul Alam mottar 19. november den årlige prisen fra Committee to Protect Journalists. OsloMet har samarbeidet med Alam i nær 20 år.

Committee to Protect Journalists (CMJ) hedrer Shahidul Alam og tre andre journalister som har blitt arrestert og møtt straffeforfølgelse som represalier for sitt arbeid: Mohammad Mosaed fra Iran, Dapo Olorunyomi fra Nigeria og Svetlana Prokopyeva fra Russia.

Les mer om prisvinnerne og seremonien

Rektor gratulerer

Shahidul Alam startet Pathshala South Asian Media Institute i 1998, og har samarbeidet med fotojournalistutdanningen på OsloMet i nesten tjue år.

I august 2018 skrev OsloMet og rektor Curt Rice under på et opprop som krevde Alams løslatelse, etter at han var blitt arrestert for å ha kommentert studentopprøret i Dhaka på TV-kanalen Al Jazeera.

Curt Rice er glad for at Alam anerkjennes av CMJ, og gratulerer prisvinnerne.

– Jeg er glad for at Shahidul Alam og hans kolleger blir hedret for sitt arbeid og for å stå opp for ytringsfrihet, og er stolt av det mangeårige samarbeidet OsloMet har hatt med Alam., sier Rice.