Siste nytt - Ansatt

Nyhetportlet

En gruppe gående unge mennesker kledd i gule t-skjorter og vanlige klær.

Nye studenter og faddere ved studiestart 2021. Foto: Skjalg Bøhmer Vold/OsloMet

Studiestartsguide for ansatte 2022

I august ønsker vi velkommen over 7000 nye studenter. Her er nyttig informasjon enten du underviser eller jobber administrativt.

Denne høsten kan både ansatte og studenter se frem til en normal studiestart etter koronapandemien. For mange av de nye studentene er studiestart på OsloMet deres aller første møte med høyere utdanning. For andre vil det være ny start med nye muligheter.

Sjekkliste for deg som underviser

Sjekkliste med det du som er underviser bør ha klart før begynnelsen av et nytt semester. Her har vi også samlet informasjon studentene trenger i forbindelse med semesterstart, slik at undervisere kan svare på det studentene spør om.

Administrative rutiner ved studiestart 

Arrangementer i studiestart  

  • Fysisk velkomstseremoni på St. Hanshaugen park 16. august kl. 15.00.
    Vi oppfordrer alle faddergrupper til å komme på velkomstseremonien. Bli gjerne med du som er ansatt også. Her blir det god stemning! 
  • Foreningsdag
    Studiested Pilestredet fredag 19. august. Foreningsdagene er en stor messe hvor mange av OsloMet sine foreninger står på stand for å vise fram foreningen sin slik at studentene kan bli kjent med flere foreninger før de velger den (eller de!) som passer best for dem. 
  • Studentstøttedager Studiested Pilestredet 30. og 31. august Studiested Kjeller 1. september  På studentstøttedagene kan studentene møte studentombud, SiO, OsloMet karriere, prest, humanist, Studieverkstedet og mange andre som bistår studenter på ulike vis. Anbefal dette gjerne!  
  • Studentslippet Arrangeres rundt omkring i hele Oslo 3. til 9. september. Studentslippet er et tilbud til alle nye studenter. De får gratis inngang på mange attraksjoner, museer og aktiviteter. På den måten kan de bli kjent med Oslo og hverandre. 

Informasjon til studentene

Nye studenter får informasjonen de trenger til studiestart ved å søke opp sitt studium fra forsiden av student.oslomet.no. På disse studiesidene står det informasjon om oppmøtetid og sted, pensumlister, emner og programplaner, timeplan, program for første studiedag og fadderukene. 

Vi har også en samleside for informasjon om studiestart. På denne siden lenkes det til sjekklisten for studiestart og ofte stilte spørsmål ved studiestart.

Introduksjonskurs til nye studenter 

De fleste nye bachelorstudenter, studenter på årsstudium og 5-årig grunnskolelærerutdanning får i år et digitalt introduksjonskurs i forkant av studiestart. Vi håper dette skal gjøre studentene godt forberedt på hva som venter dem. 

Fadderordning og faddervakt 

De fleste store studieprogrammene våre har fadderopplegg, og for mange studenter er dette en viktig del av studiestarten. Fadderne er viktige informasjonskilder i studiestarten, så samarbeid med faddere og fadderstyrer er viktig.   

Vil du være faddervakt? Ansatte på OsloMet og samarbeidspartnere inviteres til å være faddervakter 19. og 20. august. Sammen med vår egen rektor kan du få bidra med vann og noen hyggelige ord til de nye studentene våre. Meld deg som faddervakt!   

Trenger studenten din noen å snakke med?

Usikker på hvor du skal henvise studentene dine? Studenttorget i Studenthuset P52 har flere tjenester og tilbud for alle studenter.

Lurer du på noe?

Generelt om studiestart og studentkommunikasjon: Ta kontakt med Lars Hilland