Stopp i kjøp av konsulenttjenester 

Nyhetportlet

Fasadebilde av bygg i Pilestredet med OsloMet-logo.

Stopp i kjøp av konsulenttjenester 

Rektor har innført stopp for innkjøp av konsulenttjenester ved OsloMet fra 1. mai 2023.  

OsloMet har de siste årene hatt et relativt høyt forbruk av konsulenttjenester. Rektor Christen Krogh innfører derfor stopp i bruk av innleide konsulenter ved OsloMet gjeldende fra 1. mai 2023.

– I en periode der vi ser på trangere budsjetter er det naturlig å søke å redusere kostnadene på konsulenter. For å kunne redusere bruk av  konsulenttjenester, innfører vi stopp i innkjøpet inntil videre, sier Krogh.

Fra tid til annen kan det være behov for å bruke eksterne konsulenter til å løse enkelte oppgaver, for eksempel ved innføring og implementering av løsninger der det ikke er et permanent behov for kompetansen som benyttes. Slike unntak fra innleiestoppen må imidlertid godkjennes av rektoratet, dekan, OI-direktør, eller senterledere.

– Vi har mye god kompetanse internt på universitetet, og jeg er sikker på at vi selv kan dekke inn en del av behovet for spesialiserte tjenester, gjerne på tvers av organisatoriske enheter, sier rektor.

Konsulentstoppen innebærer:

  • Stopp i kjøp av konsulenttjenester gjelder alle konsulentkjøp ved OsloMet ved inngåelse av nye avtaler og avrop på eksisterende rammeavtaler. Dette omfatter også strategiprosjekter.
  • Eventuelle unntak fra dette krever godkjenning på nivå 2 i organisasjonen.