Siste nytt fra campusprogrammet 

Nyhetportlet

Siste nytt fra campusprogrammet 

Siste nytt fra campusprogrammet 

Her får du en oversikt over status for arbeidet i ulike delprosjekter i campusprogrammet. 

OsloMet jobber kontinuerlig med bærekraftig utvikling av universitetets campuser gjennom flere prosjekter samlet under campusprogrammet.

Her er en oppsummering av status for ulike deler av arbeidet: 

  • KVU:
    Statsbygg og OsloMet har etter godt samarbeid forhandlet frem en rådgivningsavtale for konseptvalgutredning (KVU) for OsloMet på Lillestrøm. Avtalen ble signert i januar, og arbeidet er nå startet. KVU-rapporten skal etter planen foreligge i desember 2023. Det kommer en mer utfyllende nyhetssak om arbeidet med konseptvalgutredningen i løpet av februar.

  • På lag med regionen:
    Etter initiativ fra OsloMet har kommunene på Romerike gått sammen om et brev til regjeringen, hvor de støtter innspillet fra OsloMet til budsjettforslaget for 2024 om 500 nye studieplasser og 50 rekrutteringsstillinger til Campus Romerike. I brevet gikk det frem at kommunene støtter “konkret og merkbar satsing på Campus Romerike i statsbudsjettet for 2024. Dette er etter vårt syn helt avgjørende for å få realisert Campus Romerike på en god måte og bidra til å bygge nødvendig kapasitet for et fremtidsrettet utdanningstilbud og relevante FoU- og innovasjonsaktiviteter langs hele bredden av OsloMet sin faglige profil.» 
  • Nye leieavtaler:
    I oktober i fjor fikk OsloMet fullmakt av Kunnskapsdepartementet til å gå i sluttforhandlinger med KLP Eiendom AS om alle løpende leieavtaler i området ved Pilestredet. 4. januar i år bekreftet Kunnskapsdepartementet at OsloMets sluttførte forhandlinger var i tråd med fullmakten, og universitetet kunne signere de fremforhandlede leieavtalene
  • Samling i P 46: 
    Innflyttingen av IT-avdelingen til Pilestredet 46 er fullført og gjort i henhold til plan og budsjett. Noe mindre arbeid gjenstår fortsatt, men vil snart være fullført.
  • Spesialrom:
    Det pågår et prosjekt som ser på bruk av spesialrom på OsloMet, som omfatter laboratorier, musikkrom, tegnerom, dramasaler og liknende. Vi skal beslutte hvilke rom som kan utgå, hvilke som kan få ny bruk og hvilke rom som de ulike fagmiljøene kan dele på bruken av. Dette inngår i en større satsing vi har på effektiv arealutnyttelse. Utover vinteren skal alle enhetene gå gjennom sin arealbruk og vurdere endringer. Det er meldt om økt behov for arbeidsplasser fra de fleste enhetene, og det skal også vurderes inn i det store bildet, der vi ser campus Oslo og campus Romerike under ett. 
  • Eventuelle nye lokaler for Institutt for estetiske fag:
    Det er en pågående og god dialog mellom Fakultet for teknologi, kunst og design og Divisjon for organisasjon og infrastruktur i arbeidet med å finne nye lokaler for Institutt for estetiske fag som må flytte ut fra Pilestredet Park 33 dersom leiekontrakten i Pilestredet Park 33 ikke fornyes. De aktuelle alternativene er til behandling i organisasjonen, det vil fattes en beslutning i løpet av februar.
  • Sier opp Rebel:
    OsloMet har i henhold til kontrakten, sagt opp en tredjedel av lokalene universitetet har disponert hos Rebel, og er i forhandlinger om en tidligere oppsigelse av resterende del enn hva som er kontraktsfestet. Bakgrunnen er behovet for å kutte ned på universitetets utgifter.