Rekordopptak ved OsloMet

Statsråd Henrik Asheim og prorektor Nina Waaler fra OsloMet sammen med 12 ferske studenter som har fått studieplass ved OsloMet fra høsten.

Rekordopptak ved OsloMet

Kunnskapsdepartementet presenterte opptaket til høyere utdanning for pressen på OsloMet 24. juli. Prorektor for utdanning, Nina Waaler, la fram årets rekordhøye tall for OsloMet. – Aldri før har så mange fått opptak hos oss, sier hun.

Hele 7939 søkere fått tilbud om studieplass ved OsloMet, noe som er over 500 flere enn i 2019. Ved hele 37 av studiene ved universitetet må søkerne i år ha en poengsum på over 50 for å komme inn. Blant de mest populære er studier i sykepleie, økonomi og ledelse, og sosialfag.

Se oversikt over poenggrensene ved hovedopptaket 2020

Prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, sier trenden er gledelig, og ser mulige sammenhenger med koronasituasjonen.

− Den økte arbeidsledigheten vi har fått den siste tiden, har nok gjort at flere ønsker å ta høyere utdanning, sier Waaler.

Pågangen til årsstudier har vært ekstra stor ved OsloMet i år, med hele 50 prosent flere søkere enn i fjor.

Les hele OsloMet sin presentasjon av opptakstallene

Topp 10: poenggrenser OsloMet

9.  Sykepleie, bachelor, Kjeller − 534 søkere

10. Barnehagelærer, bachelor

Stort presseoppbud

Mange av de store riksmediene var til stede under pressekonferansen, og snakket med forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim, og prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler, om årets tall og trender for opptaket.

Ikke minst var pressen interessert i å snakke med de 12 ferske OsloMet-studentene som var til stede for å fortelle om hvorfor de hadde valgt sine studier.Én av dem var Sebastian Javier Izquierdo Torres, som var glad for å ha fått plass ved sykepleieutdanningen etter å ha fullført skolegangen på Elvebakken VGS i vår.

− Jeg føler meg veldig heldig som har kommet inn på studiet i år, når det var så mange søkere, sier Torres. Sebastian Torres (i midten) har akkurat fått plass på sykepleieutdanning ved OsloMet, og ble intervjuet av TV2 på pressekonferansen for opptaket.

Den ferske sykepleierstudenten (i midten) forteller TV2 at situasjonen rundt koronaviruset fikk ham til å velge et studium der han kunne hjelpe andre. (Foto: Mattias Müller)

Fungerende utdanningsdirektør ved fakultet for helsevitenskap, Kristin Nordseth, var veldig fornøyd med gjennomføringen av årets opptak til OsloMet.

– Dette er en veldig hyggelig dag for OsloMet, og jeg har lyst til å rette en takk til opptakskontoret vårt som har stått på gjennom hele sommeren, både med dette opptaket og med opptak til de nye studiene vi setter i gang i forbindelse med koronasituasjonen, sier Nordseth.

– Nå kan vi alle glede vi oss til å ta imot de nye studentene, og til å gi dem den tryggheten de trenger i det som blir et semester litt utenom det vanlige, sier hun.