Punkt Oslo er lansert

Nyhetportlet

Foto av OsloMet-rektor Christen Krogh på scenen under lanseringen av Punkt Oslo.

Punkt Oslo er lansert

Det nye innovasjonsdistriktet i Oslo sentrum, Punkt Oslo, ble lansert 15. september. Initiativet er et samarbeid mellom OsloMet, Oslo kommune, Høyskolen Kristiania og representanter fra næringsliv og gründervirksomhet.

Det nye innovasjonsdistriktet har fått navnet Punkt Oslo, og gjennom satsingen skal offentlige aktører, akademia, næringsliv og gründere sammen skape løsninger for fremtidens urbane og bærekraftige bymiljø.

– Det er stort behov for urban innovasjon både her i landet og internasjonalt. Vi har en visjon om å bli en verdensledende arena for utvikling på dette feltet, og vil invitere flere til å ta del i satsingen fremover, sier styreleder for Punkt Oslo og rektor ved OsloMet, Christen Krogh.

Les tidligere sak om det nye innovasjonsdistriktet 

Gode erfaringer fra pilotprosjekter

Punkt Oslo har allerede gode erfaringer. I forkant av etableringen er det gjennomført en forprosjektfase med innovasjonssamarbeid på tvers av sektorer. Blant pilotprosjektene var arbeid med byintegrert flytende solkraft, og virtuell virkelighetsterapi for unge uføre.

Lanseringsarrangementet ble avholdt 15. september som en del av Oslo Urban Week, og byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, Victoria Marie Evensen, uttrykte i sin tale forventninger til Punkt Oslo som pådriver for at byens sentrum blir en testarena for urban innovasjon. 

–  Driverne bak utviklingen av Punkt Oslo skal være datadrevet innovasjon og urbanisering. Selv om Oslo er en ganske liten by, er vi fortsatt stor nok til å være en testarena for ny teknologi og nye løsninger som kan bli oppskalert globalt, sa Evensen.