Droppe til innhold

Nyheter

OsloMet + Oslo Pride = Sant!

OsloMet + Oslo Pride = Sant!

OsloMets studenter, ansatte og alumni inviteres til Norges største feiring av skeiv kjærlighet. Mye skjer på campus i mai og juni - vis ditt engasjement på flere måter! Tema for årets Pride er «historie».

Pride park

OsloMet stiller med egen stand i Pride Park for andre år på rad. Standen ble utviklet av studenter fra Produktdesign til Pride i 2018. Den er interaktiv og inviterer publikum til aktiv deltagelse og til å jobbe mot sine egne fordommer. Ta en tur innom for en annerledes og inspirerende standopplevelse!

Når: 19.-22.juni, kl. 15-21 

Hvor: Spikersuppa

Vi vil ha flere engasjerte studenter og ansatte på standen! Vil du bidra noen timer den uka? Les mer om hva det innebærer å være med, og meld deg på hvis dette er noe for deg!

Skeive litteraturuker på Universitetsbiblioteket

Finn din nye favorittbok ved å besøke bibliotekenes skeive utstillinger i juni! Hvert bibliotek har sin egen faglige vri.

Bokprat med journalist og forfatter Pål Vegard Hagesæther: ‘Skeivt ut: Reiser i homofobiens land’.

Homofiles levekår og rettigheter er forbedret radikalt på verdensbasis, men det finnes land der utviklingen går motsatt vei. Hagesæther har besøkt Russland, India, Uganda, Iran, Tyrkia og Jamaica og vil fortelle om møtene han har hatt med berørte mennesker, myndigheter, religiøse ledere og andre aktører. Hva er årsaken til tilbakeslagene og hvorfor følger ikke disse landene utviklingen i resten av verden?

Når: tirsdag 4. juni, kl.11.30-12.30

Hvor: Biblioteket P48, 1. etasje

Hev din rosa kompetanse!

FRI, foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (tidligere LLH), tilbyr med kurset  «Rosa kompetanse arbeidsliv» gode råd og innspill om hvordan man kan skape trygge og inkluderende arbeidsplasser hvor alle kan få være hele seg på jobb uavhengig av seksuell orientering, kjønnsidentitet og kjønnsuttrykk. Kurset er aktuelt for alle som jobber ved OsloMet og skal bidra til at universitetet er et arbeids- og studiested preget av inkludering og mangfold.

Mer informasjon og påmelding.

Når: Onsdag 22. mai, kl. 13.00-15.00

Hvor: Pilestredet 46, Clara Holst hus: PA124

Filmvisning «Girl»

OsloMetFlimmer viser filmen «Girl» som var 2018s mest prisvinnende film i Cannes, blant annet vant den Queer Palm for beste film med LHBTIQA tematikk. Filmen utforsker kjønn og identitet og handler 15-årige Lara som trener knallhardt for å bli ballerina. Samtidig gjennomgår hun en hormonbehandling, som skal lede opp mot en kjønnsbekreftende operasjon. Fortellingen, som er basert på en sann historie, skildrer en vakker far/datter-relasjon. I Girl er omgivelsene rundt stort sett støttende, men Lara møter likevel mange utfordringer i en indre kamp for å bli den hun ønsker å være.

Etter filmvisningen blir det en samtale mellom lederen av Pasientorganisasjonen for Kjønnsinkongruens, Mathilde Decaen, og Anders Gjesvik, universitetetslektor ved Institutt for journalistikk og mediefag, OsloMet.

Når: Torsdag 23.mai kl. 13

Hvor: Pilestredet 48, rom S141

Pride parade

Mangfold er en av kjerneverdier og du inviteres til å walk the talk med OsloMet og UiO under vår felles fane «Fryktløs kunnskap».

Tid: Lørdag 22.juni 2019

Hvor: Grønlandsleiret

Oppmøte er på Tøyen hovedgård i Botanisk hage fra 11.00. Her vil du få utdelt t-skjorte med en logo som er spesialdesignet til Pride. Du kan også få t- skjorte hvis du skal gå under en annen parole i paraden. Kl. 12.00 går vi i samlet tropp sammen med UiO til startpunktet i Grønlandsleiret. Paraden starter klokken 13.00 og avsluttes et par timer senere i Pride Park (Youngstorget).

Les mer om paraden og se paraderuten

Pride house

OsloMet vil også i år stille med et faglig innlegg på Pride House. OsloMet-forsker Anders Gjesvik og tidligere UiO-forsker Hans Wiggo Kristiansen vil ta for seg det komplekse forholdet mellom den homofile og media gjennom de siste 80 år. Seminaret vil belyse hvordan det var å leve under slike forhold, og hvilke strategier som ble valgt i den private sfære og organisatorisk. Hvordan fremstår så de homofile i media i dag? Etter presentasjonene leder Turid Eikvam, aktivist, mangeårig medlem av redaksjonen i tidsskriftet Løvetann, primus motor for nettverk for forskning om homoseksualitet og tidligere kontorsjef ved UiO, en dialog mellom innlederne og publikum.

Se program for Pride house for ytterligere omtale.

Når: Onsdag 19. juni kl. 12-13.30
Sted: Pride House på Youngstorget

Stemingsrapport fra fjorårets pride 2018

chatbot-portlet