Etablerer forskerlinje

Nyhetportlet

Fargeportrett

Foto: Sonja Balci / OsloMet

Etablerer forskerlinje

Studietilbudet ved Fakultet for helsevitenskap er rettet mot masterstudenter som har særlig interesse og talent for forskning.

Som en av landets største leverandører av forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet, er det avgjørende at OsloMet sikrer jevn og god rekruttering til forskning innenfor våre fagområder.

Etter to runder med pilotering etableres forskerlinjen som et fast tilbud for masterstudenter ved Fakultet for helsevitenskap. Antall plasser økes fra 6 til 20.

Professor Sigrun Henjum og prodekanene Kaare Magne Nielsen og Sølvi Helseth har ledet arbeidet med å starte opp forskerlinjen.

– Det er et økende behov for forskningskompetanse i helsesektoren, forvaltningen og akademia. Forskerlinjen er etablert for å svare på behovet, forklarer professor Sigrun Henjum.

– Målene er å øke andelen som fullfører doktorgradsløpet, redusere gjennomføringstiden og sikre bedre samspill mellom forskning og utdanning. Erfaringer fra andre universiteter viser at forskerlinjer er et godt virkemiddel for å oppnå dette, sier Henjum.

Parallelt studieløp

Alle masterstudenter ved Fakultet for helsevitenskap kan søke om opptak til forskerlinjen, uavhengig av om de studerer heltid eller deltid.

Opptaket er todelt og første frist i søknadsprosessen er 1. oktober. Deretter blir de best kvalifiserte søkerne invitert videre til andre del av opptaksprosessen.

Forskerlinjen varer i to år, inkludert et sommersemester, og gir 60 studiepoeng i tillegg til de 120 studiepoengene på selve masterprogrammet. Studentene følger sine spesifikke masterprogrammer, men samles til felles forskerlinjeseminarer to-tre ganger per semester.

Etter at studentene har levert masteroppgaven får de stipend i et halvt år av forskelinjen for å skrive en artikkel. I tillegg deltar de på regelmessige møter i forskningsgruppen til veileder.

– Vi håper forskerlinjen vil motivere ambisiøse studenter og bidra til å bygge talenter og utdanne nye forskerspirer, avslutter professor Sigrun Henjum.

Les mer

Les mer om forskerlinjen

Kontakt