Ny arealplan klar for P 46 

Nyhetportlet

Fasadebilde av Pilestredet 46.

Ny arealplan klar for P 46 

Plan for ombygging av P 46 er ferdig forhandlet. Store deler av bygget som skal huse fellesadministrasjonen ved OsloMet blir tilpasset samarbeid i åpne kontorlokaler.

Arbeidet med å utvikle arealplanen for en samlet fellesadministrasjon ved OsloMet i Pilestredet 46, er ferdig drøftet og forhandlet med de tillitsvalgte i fellesadministrasjonen. 

Direktør for digitalisering og virksomhetsstyring, og eier av campusprogrammet, Asbjørn Seim, forventer flere gevinster ved å samlokalisere fellesadministrasjonen i P46.

– For det første vil det bli mer effektivt at ansatte ved OsloMet vil kunne forholde seg til ett kontaktpunkt for IT-spørsmål og andre administrative spørsmål.

– I tillegg har pandemien forsterket behovet for digitalisering og IT-tjenester hos de ansatte, noe som også understreker nytteverdien i at IT-avdelingen blir samlet med resten av fellesadministrasjonen, sier han.

– Økt digitalisering krever også at vi jobber på en annen måte, og samlokalisering vil i mye større grad til rette for en økt samhandling mellom alle de administrative funksjonene, sier Seim. 

Åpne kontorarealer

Åpne landskap og delte kontorer blir den generelle løsningen for alle ansatte i bygget. Den vedtatte arealplanen inneholder arbeidsplasser, stillerom, hvilerom og sosiale soner/spiserom til alle ansatte i fellesadministrasjonen.

– Vi har hatt en grundig prosess, med tett samarbeid mellom campusprogrammet, de berørte avdelingene, tillitsvalgte og verneombud for å komme fram til løsningen for P 46, sier Asbjørn Seim.

– Behovene som er meldt inn er ivaretatt så langt det har vært mulig. I det videre arbeidet jobber vi sammen med tillitsvalgte og verneombudene for å sikre et godt arbeidsmiljø og samhandling på tvers. Jeg er glad for at vi nå er enige og kan gå i gang med å realisere planene.

– Den nye løsningen vil også kreve litt endringer i samarbeidsformer, og det kommer ikke av seg selv. Men å komme tilbake til campus etter en lang pandemi, er en fin mulighet til å tenke nytt, sier han. 

Byggestart i vår

Noen av etasjene i P 46 er allerede tilpasset delte kontorløsninger, og trenger bare mindre endringer for å imøtekomme behov for blant annet møterom, stillerom og sosiale soner. I fjerde, femte og sjette etasje må det gjennomføres mer omfattende ombygging.

Nå skal arealplanen vurderes opp mot brannsikkerhetsregler, og budsjettet for prosjektet skal oppdateres etter de ferdigforhandlede løsningene.

Når dette er klart, vil det legges en fremdriftsplan for ombyggingen. Det tas sikte på å komme i gang i løpet av vårsemesteret.

Tilsvarende ombyggingsprosjekter for å utnytte arealene mer effektivt, vil også bli aktuelt i flere av byggene OsloMet disponerer i Pilestredet.

Den nye arealplanløsningen vil bli evaluert etter seks måneders bruk, og igjen etter 18 måneders bruk.

Les forhandlingsprotokollen her, der NTL hadde bemerkninger som tillegg til protokollen (OpenGov).