Leder for campusprogrammet ansatt

Nyhetportlet

Portrettbilde av påtroppende direktør for campusprogrammet, Solveig Dahl Grue.

Leder for campusprogrammet ansatt

Solveig Dahl Grue ble 24. oktober ansatt som ny direktør for campusprogrammet ved OsloMet. Hun kommer fra stillingen som daglig leder for RATIO arkitekter, og tiltrer 1. februar 2023.

Solveig Dahl Grue har lang og bred erfaring innenfor byggenæringen både i privat og offentlig sektor, og har blant annet vært prosjekteier for nytt Munchmuseum og nytt Deichmanske hovedbibliotek i Oslo. 

Grue er utdannet sivilarkitekt fra Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, NTNU, og Master in Design Studies fra Harvard University i USA. Hun kommer fra stillingen som daglig leder for RATIO, en av Norges største arkitektbedrifter som leverer prosjektering for hovedsakelig offentlige formålsbygg innenfor helse, kultur, utdanning og forskning. 

Hun har tidligere jobbet blant annet som seniorarkitekt og prosjektleder i Statsbygg, der et av hovedprosjektene var campussamlingen til NTNU.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet som direktør for campusprogrammet, og bli bedre kjent med OsloMets studenter og ansatte. Campusprogrammet skal legge grunnlaget for den videre utviklingen av bygg, eiendom og infrastruktur for de to campusene i Pilestredet og Lillestrøm, og jeg håper jeg med min kompetanse og mitt engasjement kan bidra til at OsloMet får de byggene virksomheten trenger for å oppfylle sine mål, sier Solveig Dahl Grue. 

Sterk kandidat

Den nye programdirektøren skal rapportere til direktør for organisasjon og infrastruktur, Vigdis By Kampenes, som er glad for ansettelsen. 

 – Solveig Dahl Grue har med seg høy og relevant kompetanse fra offentlige byggeprosjekter, som vil være svært verdifull for arbeidet med campusutvikling ved OsloMet i årene fremover, sier By Kampenes.

– Campusprogrammet er omfattende, og med sin brede erfaring med ledelse, arkitektfag, prosjektledelse og medvirkningsprosesser, er jeg er trygg på at Solveig vil lede arbeidet godt videre. Jeg ser frem til å starte samarbeidet, sier hun. 

Rektor opprettet i juni, etter drøfting med tillitsvalgte, en fast stilling som leder av campusprogrammet ved OsloMet.