Bli med på KI-uka på OsloMet

Nyhetportlet

Oversiktsbilde av campus OsloMet Pilestredet.

Bli med på KI-uka på OsloMet

4. til 8. desember inviteres ansatte og studenter til en uke med kurs og workshoper om kunstig intelligens (KI). Se hele programmet her og meld deg på.

Under KI-uka kan du delta på ulike sesjoner. Du trenger ikke å ha tidligere kunnskap om KI. Fokuset er mer på anvendelser av KI, enn på forskning på KI. Deltakere får selv eksperimentere med verktøy og teknologien.  

Det er OsloMets egne fagmiljøer som bidrar inn med sin ekspertise i de ulike aktivitetene. Blant temaene er bruk av KI i undervisning, til forskning, samt kreativ utforskning. Noen sesjoner tar også opp temaer knyttet til når du kan stole på KI og hvordan KI kan brukes til å manipulere.  

Sterkt fagmiljø 

– Kunstig intelligens er noe vi alle må forholde oss til både privat og på jobb, og også som universitet. Utviklingen går fort, og jeg er stolt av at vi har et sterkt fagmiljø innenfor kunstig intelligens her ved OsloMet, sier rektor Christen Krogh.   

– En temauke for ansatte og studenter ved OsloMet er et godt initiativ. Kunstig intelligens gir mange nyttige muligheter, og mange har spørsmål om hvordan teknologien fungerer. Forskningsrådet skal også utlyse sin milliardstøtte til dette området om litt. Da er det viktig at våre samlede fagmiljøer er med, sier rektor. 

Behov for å lære mer 

– Ved vårt fakultet har vi erfart at flere har meldt behov for å lære mer om hva kunstig intelligens er og hva den kan gjøre. Sammen med andre fagmiljø ved OsloMet ønsker vi å bidra med kurs og workshoper for ansatte og studenter, sier dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design, Laurence Habib.  

– Mange fagmiljøer ved OsloMet jobber med kunstig intelligens, og KI-uka er en fin mulighet til å synliggjøre det spennende arbeidet som skjer på tvers av fagdisipliner og fagområder, sier hun. 

– KI-uka vil også være en mulighet for at forskere, undervisere, og ikke minst administrativt ansatte å møte hverandre på tvers av organisasjonen for å utveksle erfaringer og initiere spennende samarbeid, sier Habib. 

Det blir blant annet mulig å være med på “speed-date” for å møtes på tvers av organisasjonen, skape nye kontakter, dele tanker og idéer, og kanskje danne grunnlaget for fremtidig samarbeid. 

Program og påmelding 

Arrangementene er åpne for både studenter og ansatte. Les mer om arrangementene og meld deg på.

4. desember

5. desember

6. desember

7. desember

8. desember