Bibliotekprosjektet utsettes

Nyhetportlet

Bibliotekprosjektet utsettes

Bibliotekprosjektet utsettes

Rektor har vedtatt å utsette prosjektet med å samle universitetsbibliotekene i Pilestredet 52, etter råd fra styringsgruppen i campusprogrammet. Prosjektet utsettes i ett år. 

Styringsgruppen i campusprogrammet hadde et ekstraordinært møte 17. mars, for å vurdere konsekvensene av et revidert kostnadsestimat for prosjektet med å etablere et felles universitetsbibliotek i Pilestredet 52

Rektor Christen Krogh fulgte rådet fra styringsgruppen, og har vedtatt å utsette prosjektet i ett år som følge av forventede kostnadsøkninger. 

– Det er mange årsaker til økningen, blant annet en underliggende prisvekst på over 15 % det siste året, nye tekniske krav fra byggeier, og detaljplanlegging av arealer som har avdekket nye behov, sier rektor.

– Jeg er glad for at vi har fått opp denne informasjonen nå, før det har påløpt kostnader med selve utbyggingen. Dette viser godt prosjekt- og programarbeid, sier Christen Krogh.

Bruker tiden til replanlegging og revurdering

Campusprogrammet vil nå bruke tiden frem til september 2022 med å gå nøye gjennom og vurdere planene, og skal blant annet utføre en oppdatert kost/nytte-analyse for å sikre at det er mulig å realisere de ønskede gevinstene av prosjektet. 

Det betyr at eventuell flytting ut av Pilestredet 52 vil skje tidligst høsten 2023. Det vil være tilsvarende utsettelser for de som eventuelt skal ut av andre lokaler, og inn i et nytt universitetsbibliotek. Utsettelsen gir dermed bedre tid til å finne nye arealer for studenter og ansatte som må flytte som følge av bibliotekprosjektet.