Seks millioner til OsloMet 

Nyhetportlet

Foto av ung mann som er ute og kaster høstløv opp i luften, foran et lite barn i parkdress.

Seks millioner til OsloMet 

OsloMet har fått supplerende tildeling over statsbudsjettet. Midlene er øremerket arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning. 

Kunnskapsdepartementet har tildelt seks millioner kroner ekstra over statsbudsjettet til OsloMet og Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier. Midlene skal gå til 30 nye studieplasser på arbeidsplassbasert barnehagelærerutdanning (ABLU).

OsloMet er en av fem utdanningsinstitusjoner som får ekstra midler til dette formålet, og mottar den største andelen av den totale summen på 20 millioner kroner. Fordelingen er gjort på bakgrunn av hvilke institusjoner som kan starte opp tilbud i 2024, og hvilke som ligger i regioner med størst mangel på kvalifiserte barnehagelærere.

Positivt bidrag

Hensikten med å tildelingen er å øke studenttallet i barnehagelærerutdanningene samlet sett.

Dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, Roger Andre Federici, er godt fornøyd med tildelingen.

– Med disse midlene kan vi utvide det allerede ettertraktede tilbudet vårt om å ta barnehagelærerutdannelse med en sterk kobling til arbeidsplassen, sier Federici.

– Tildelingen vil bidra til at vi kan møte behovet for mer pedagogisk kompetanse i en svært viktig yrkesgruppe for samfunnet, sier han.

Økt kapasitet i fire år

Den ekstra tildelingen skal dekke 30 ekstra studieplasser over fire år, og institusjonene skal ta opp nye studenter årlig.

OsloMet skal rapportere til Kunnskapsdepartementet om bruk av midlene i årsrapporten for 2024 som skal sendes våren 2025.