Marianne Aasen til OsloMet

Nyhetportlet

Foto av Carl Christian Thodesen og Marianne Aasen sittende på en benk foran bygg på campus Pilestredet.

Foto: Sonja Balci, OsloMet

Marianne Aasen til OsloMet

Marianne Aasen er ansatt som spesialrådgiver for samfunnsforbedringer og samarbeid ved OsloMet. Hun tiltrer stillingen 1. juni. 

Marianne Aasen skal jobbe i tett samarbeid med påtroppende prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid, Carl Christian Thodesen.

Aasen er utdannet statsviter, og kommer fra stillingen som direktør for Simula School of Research and Innovation, der hun har jobbet siden 2017. Før det var hun fra 2005 stortingsrepresentant fra Akershus, og har også vært politisk rådgiver både for parlamentarisk leder Jens Stoltenberg fra 2001-2005 og for kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad fra 2000-2001. 

Aasen har svært solid kunnskap innenfor høyere utdanning og forskning, og ledet blant annet utvalget som foreslo nytt regelverk for opptak til universiteter og høyskoler i 2022.

– Det er med stor entusiasme og motivasjon jeg tar fatt på oppgaven med å synliggjøre og videreutvikle de oppgavene Storbyuniversitetet OsloMet gjør for samfunnet, mot bedrifter, kommuner og annen offentlig virksomhet, sier Marianne Aasen.

– Jeg brenner for å ta i bruk kunnskap, utdanning og forskning, og anser OsloMet som en viktig aktør for innovasjon og utvikling særlig i Osloområdet, men også nasjonalt og internasjonalt. 

Hun ser frem til å bli enda bedre kjent med universitetet, og ta i bruk sin brede erfaring. 

– Jeg gleder meg til å bidra i arbeidet med å realisere universitetets tredje samfunnsoppdrag sammen med Carl og alle dyktige ansatte ved OsloMet, sier hun.

Sterk kandidat

Påtroppende prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid ved OsloMet, Carl Christian Thodesen, er svært glad for å få Aasen med på sitt team.

– Med sin lange erfaring fra politikk og samfunnsliv, spesielt innenfor høyere utdanning, forskning og innovasjon, har Marianne akkurat den kompetansen vi trenger for å utvikle universitetets eksterne samarbeid videre, sier Thodesen. 

– OsloMet har en viktig rolle i å bidra til å forbedre samfunnet med relevant kunnskapsutvikling, og da må vi komme tettere på stadig flere samarbeidspartnere.

Marianne blir betydningsfull i dette arbeidet med sin brede erfaring og kunnskap, og evne til nytenkning. Hun har også en stor kontaktflate som blir uvurderlig i vårt arbeid fremover, sier han.

– Vi gleder oss til å bli godt kjent med fagmiljøene både på OsloMet og eksternt for å sammen definere arbeidet videre, sier Thodesen.

Marianne Aasen tiltrer stillingen 1. juni.