Sammen for et bedre studentmiljø på Kjeller

Nyhetportlet

Tre campusverter smiler til kamera.

Fra venstre: Hedda Wølner Kristiansen, Inga Banach og Marthe Skyberg. Foto: Thea Handrup Brevik/OsloMet

Sammen for et bedre studentmiljø på Kjeller

På studiested Kjeller jobber campusvertene Hedda, Inga og Marte for å bedre studentmiljøet på campus. Samtidig utarbeider Lillestrøm kommune en studentstrategi for å gjøre Lillestrøm enda mer studentvennlig.

– Målet er et mer inkluderende studiemiljø på campus, sier campusvert Hedda Wølner Kristiansen.  

Hun ønsker å bidra til at medstudenter og kommende studenter får en bedre studiehverdag på Kjeller.  

– Vi ønsker at campus Kjeller skal være et sted som studentene syns det er hyggelig å være. Ikke bare fordi de har obligatorisk undervisning, men også fordi de vet at det noe som foregår her.  

Gjennom høstsemesteret har campusvertene organisert flere sosiale arrangementer, inkludert quiz- og pizzakvelder, og en halloweenfest.  

– Til våren ser vi for oss noen større arrangementer, blant annet takfest på takterassen, forklarer Hedda. 

Møt campusvertene våre 

Campusvertene Hedda og Marte er begge andreårsstudenter i sykepleie på campus Kjeller. Siste campusvert, Inga, har nylig fullført en bachelorgrad i vernepleie på Kjeller. 

Ønsker du å snakke med en av campusvertene? Campusvertene er tilgjengelige på student-tjeneste-kontoret (mellom Ølkjeller’n og Akademika) hver onsdag mellom 10-13. 

– Vi er alltid veldig åpne for innspill fra studentene om hva de ønsker seg mer av. Det kan være litt vanskelig for tre stykker å vite hva 3000 studenter vil, sier Hedda.  

Portrettbilde av en av campusvertene.

Hedda Wølner Kristiansen, en av tre campusverter på Kjeller. 
Foto: Thea Handrup Brevik/OsloMet

Wenche Larsen, koordinator for studentmiljø på Kjeller, har etablert en innspillsbod der studenter kan gi tilbakemeldinger på hva de savner på campus eller hvilke aktiviteter de ønsker seg

– Vi vil gjerne vite mer om hva studentene trenger for å gjøre campus til et bedre sted for dem. Her er alle innspill velkomne, understreker Wenche Larsen.

Ny studentstrategi i Lillestrøm kommune 

Prosjektleder for universitetsprogrammet i Lillestrøm kommune, Annhild Mosdøl, skal gjennom våren samarbeide med fem studentassistenter om en studentstrategi i Lillestrøm kommune.  

– Studentstrategien er en visjon og en plan for hvordan vi skal gjøre Lillestrøm enda mer spennende for studentene. Den planen vil vi at studentene skal være med på å forme. 

Studentassistentene vil være med å planlegge og arrangere aktiviteter og workshops. Her kan studentene komme med innspill til studentstrategien.  

– Vi er opptatt av å åpne de kommunale arenaene vi har for studenter. Da er vi avhengige av å høre hva studentene ønsker seg, og hvor de har lyst til å være, forteller prosjektlederen.  

SiO utvider i Lillestrøm  

For halvannet år siden bygde Studentsamskipnaden SiO 311 nye boliger i Lillestrøm. Nå har de kjøpt en tomt til midt i sentrum.  

– Det er veldig positivt. Særlig med tanke på at OsloMet flytter innover til sentrum, sier Mosdøl. 

Videre forteller Annhild Mosdøl at SiO har flere treningssentre i Oslo, men foreløpig ingen i Lillestrøm.

– Dette er noe vi vet vi vil ha i Lillestrøm også.