Droppe til innhold

Nyheter

Pressekonferanse om opptaket til høyere utdanning

Pressekonferanse om opptaket til høyere utdanning

Tirsdag 23. juli inviterer Kunnskapsdepartementet og OsloMet til pressekonferanse om opptaket til høyere utdanning.

Kunnskapsminister Iselin Nybø kommenterer opptakstallene, og flere nye studenter ved ulike studieretninger deltar også for å dele sine reaksjoner.

Nesten 140 000 søkere til statlige universiteter og høgskoler får i disse dager svar på sin søknad om studieplass. Kunnskapsdepartementet, Samordna opptak og OsloMet inviterer sammen til pressekonferanse om årets opptak til høyere utdanning. Representanter fra Universitetet i Bergen, Høgskolen i Østfold og Universitetet i Tromsø vil også delta og kommentere opptaket.

Viktig for samfunnet

- Opptaket til høyere utdanning er viktig på flere måter. Det er ikke bare stort for hovedpersonene selv, men også viktig for arbeidslivet og politikere som jobber med framtidig kompetansebehov. Uten de godt kvalifiserte søkerne oppfyller ikke universitetene og høgskolene samfunnsoppdraget innenfor utdanning og forskning, sier prorektor for utdanning ved OsloMet, Nina Waaler.

På pressekonferansen vil minister for forsking og høyere utdanning, Iselin Nybø kommentere årets opptak, Samordna opptak forklare hovedtrekkene i de nasjonale tallene og prorektor for utdanning, Nina Waaler presentere tallene for OsloMet. NTNU og UiT vil også delta. Du får i tillegg muligheten til å møte noen nye studenter og representanter for fagmiljøene ved OsloMet. 

Tid og sted

Pressekonferansen begynner kl. 11.00 tirsdag 23. juli, i Pilestredet 52 (bygg P52) 

Arrangementet streames direkte på facebooksidene til Kunnskapsdepartementet og OsloMet.

Alle er hjertelig velkommen.

Kontaktpersoner OsloMet: 

Ingvild Straume 

Telefon: +47 951 85 075 

E-post: ingvild.straume@oslomet.no

Åshild Losnegard 

Telefon: +47 970 67 379 

E-post: ashild.losnegard@oslomet.no 

chatbot-portlet