Bidra til fadderrekruttering

Nyhetportlet

OsloMet-stipendiat Pierre står i foajeen i Pilestredet 35 og ser rett mot kamera.

Pierre Boniface har vært fadder fire ganger. Foto: Mina K. Abrahamsen/OsloMet

Bidra til fadderrekruttering

Letingen etter årets faddere er godt i gang, og fadderstyrene jobber iherdig med rekrutteringen. Som ansatt kan du også bidra.

For at OsloMet skal ha nok faddere, må vi ha opp mot 1000 studenter som melder seg frivillig fra alle bachelorprogrammene.

Du som er ansatt kan hjelpe ved å dele påmeldingsskjema med studentene du har kontakt med i hverdagen (student.oslomet.no).

Bidra til at høstens nye OsloMet-studenter blir tatt godt imot!

Meningsfullt å være fadder

Til høsten står 1000 faddere klare til å ta imot de nye OsloMet-studentene. Pierre Boniface har vært fadder fire ganger.

– Opplevelsene du får under fadderuka er ikke noe du vil gå glipp av, sier Pierre.

Han har tidligere tatt en master i anvendt data- og informasjonsteknologi (ACIT) ved OsloMet. Nå er han ph.d.-stipendiat ved Oceanlab.

Selv om teknisk utstyr og moderne lokaler er viktig, er det ikke det han trekker fram som de mest verdifulle ressursene i studietida. Det viktigste for ham har vært medstudentene og samspillet de har hatt med hverandre.

Derfor har Pierre nærmest gjort det til en tradisjon å være fadder. Hver gang har han møtt nye og interessante mennesker, hjulpet dem med å komme i kontakt med hverandre i tillegg til å bli kjent med instituttet.

Han synes det har vært vel investert tid, siden samhold og faglig engasjement er avgjørende for å lykkes på studiet. Derfor oppfordrer han alle som har tid til overs til å prøve seg som fadder – selv om de synes det er litt skummelt.

– Det er ikke noe du gjør alene, så ta sjansen og bli med, sier Pierre.

Viktig med sosialt nettverk

Han mener at fadderuka er spesielt verdifull for studenter hvor det sosiale ikke kommer så naturlig. For dem er det lett å isolere seg hjemme i stedet for å møte opp på campus. Pierre mener at det er få som klarer å fullføre studiene alene. Derfor er det viktig å få et sosialt nettverk tidlig i studiet.

– Bare det å holde tritt med alle Canvas-beskjedene kan være en tomannsjobb, sier Pierre.

Han har selv sett de mest sosialt ukomfortable studentene ta sjansen og hoppe uti det. Vanligvis ender de opp med å finne medstudenter med lignende interesser og få vennskap som varer ut hele studietida.

– Selvfølgelig finner du noen likesinnede. De andre har valgt det samme studiet som deg. Dermed må dere ha noe til felles, sier Pierre.

Mer om fadderordningen

Inspirasjon, tips og råd for deg som er fadder (student.oslomet.no)
Velkommen til fadderuka på OsloMet! (oslomet.no)