Månedens ansattportrett

Nyhetportlet

Portrettbilde av Julia Jacoby.

Foto: Frida Bang Søfting/OsloMet

Månedens ansattportrett

Julia Jacoby er studieleder for mastergraden i produktdesign ved OsloMet. Hun startet her som stipendiat i 2016, og liker å bli utfordret på å se en situasjon fra et annet ståsted enn sitt eget.

Julia bor på Nesoddtangen og på fritiden liker hun å lage mat, strikke, fikse ting i hagen og dra på lange teltturer.

Hvordan kom du deg til jobb i dag?  

Jeg syklet til fergen på Nesodden og tok den til Aker Brygge. Derfra gikk jeg til Nasjonalteateret, tok toget til Lillestrøm og så buss til Kjeller.

Hva skjer på jobben denne måneden? 

Denne måneden har vi studenter som leverer mastereksamen. Det er alltid en spennende tid.

Har du lært deg noe nytt i det siste?

Jeg syns det er noe av det beste med å jobbe ved OsloMet, jeg lærer stadig noe nytt. Dette lærte jeg av en av våre studenter: «Universets gjennomsnittsfarge kalles 'kosmisk latte'. I en studie fra 2002 fant astronomer at lyset som kommer fra galakser ble gjennomsnittlig til en beige farge som er nær hvit.» (sciencefocus.com)

Det gjør meg alltid lykkelig når folk deler sånne små oppdagelser med meg. Og det som virkelig er kult, er jo å tenk på at noen forsker på den gjennomsnittlige fargen i universet. 

Nevn én ting som kunne gjort arbeidsdagene dine enda bedre: 

Vel, flere timer i døgnet kunne jo alltids hjelpe. 

Hvilken kollega motiverer deg i hverdagen?

Det er vanskelig å svare på. Jeg har kollegaer som motiverer meg til å forske mer. Andre motiverer meg til å videreutvikle undervisningen min.

Men det er nok en som motiverer meg til å gjøre noe jeg ikke velger å gjøre selv. Sigrid Wolf motiverer meg til å trekke pusten dypt å tenke nøye gjennom hvordan det jeg gjør som studieleder blir oppfattet av andre. Jeg tror ikke at hun er klar over det, men ofte utfordrer hun meg til å se en situasjon fra andres ståsted. Jeg er veldig takknemlig for det.

Hva gjør du for å glede andre på jobb?

Jeg prøver å se det beste i en hver situasjon og person. Hvis man da også sier det man ser høyt og deler det med andre, er det mye enklere å ha det gøy på jobb. Men det er ikke vanskelig når man jobber på Institutt for produktdesign. Det er et ganske kult sted å jobbe.

Beste faglitteratur du har lest det siste året? 

«Understanding Media» av James Curran og Joanna Redden.