Droppe til innhold

Nyheter

Erasmus+ språkreise for to

Gry Moxnes og Mari Kannelønning på besøk ved The London School of English

Erasmus+ språkreise for to

Med Erasmus+ stipend dro vi, to administrativt ansatte fra universitetsbiblioteket, til London for å gjenopplive engelskferdighetene våre. På The London School of English fikk vi fem dager med intens praktisering og gikk fra middels rusten til ganske greit flytende.

Hvorfor dra på «språkreise»?

I løpet av en vanlig arbeidsuke jobber vi mye med tekst. Det kan f.eks. være e-poster, nettsider og forskjellige trykksaker. I tillegg er vi i kontakt med mange forskjellige mennesker, først og fremst bibliotekbrukere, men også kollegaer fra andre institusjoner i inn- og utland. I disse sammenhengene opplever vi oftere og oftere at vi må bruke engelsk.

Med internasjonalisering som et satsningsområde på OsloMet, blir det nok ikke mindre av språklige utfordringer fremover. Dette motiverte oss til å søke om Erasmus+ stipend med hovedmålet: å forbedre våre muntlige og skriftlige engelskferdigheter.

Hvordan få det gjort?

Å komme seg ut på tur behøver ikke å kreve så mye:

  1. Søk Erasmus+ stipend når det utlyses (det tar ikke lang tid å fylle ut skjemaet!). Blir søknaden godkjent og ønsker du å besøke The London School of English, som har avdelinger både i London og Canterbury, kan vi anbefale følgende:
  2. Ta en språktest på The London School of English for å finne ut av hvilket nivå du er på.
  3. Meld deg på et av kursene som er beskrevet på nettsiden og som du mener vil passe for ditt nivå (vi valgte kurset ‘General English 30+ Course’). Du kan også kontakte skolen og høre med dem om hvilket kurs de vil anbefale — de gir god veiledning!

Når du har meldt deg på et kurs, blir du bedt om å ta en nettbasert språktest. I tillegg blir du intervjuet når du ankommer skolen. På denne måten kan de vurdere hvilket nivå du er på, både skriftlig og muntlig, og plassere deg i en gruppe med deltakere som har ca. samme ferdighetsnivå som deg.

NB: Gir du beskjed om at du kommer fra OsloMet, når du melder deg på kurset, får du 10% avslag på kursprisen.

Lykke til og god tur!

Hilsen

Gry Moxnes og Mari Kannelønning, LSB

chatbot-portlet