Digital kollegastøtte for ansatte

Nyhetportlet

Illustrasjon av sosiale medier - en dame som står på en mobiltelefon, en mann som roper ut en beskjed i ropert, en som peker på en digital sjekkliste og en som peker på en nettleser

Digital kollegastøtte for ansatte

Digital kollegastøtte er et nytt forum for å dele tips og triks om IT-systemer. Mandag 7. desember blir du medlem av forumet på Teams.

Hva er Digital kollegastøtte?  

Digital kollegastøtte er et kollega-til-kollega-forum der ansatte på OsloMet kan spørre om råd og lese nyttige tips og triks om IT-spørsmål.  

Målet er å skape en enklere digital hverdag for alle ansatte ved å tilby en kanal for uformell samhandling mellom kolleger. 

Forumet skal være mest mulig kollegadrevet, og er ikke en førstelinje hvor du kan melde inn feil eller bestille tjenester direkte. 

Digital kollegastøtte er en videreutvikling og erstatning for "OsloMet Brukerforum" som mange ansatte har vært medlem av. 

Moderatorer fra enhetene som står bak forumet vil være til stede for å bidra til digital selvhjelp.  

Hvilke systemer kan jeg få hjelp med?  

Forumet har disse hovedkanalene:

  • Canvas  
  • Felles Studentsystem (FS)  
  • Office 365  
  • OTRS  
  • SAP  
  • Teams  
  • Zoom  
  • Driftsmeldinger: Her legges det ut IT driftsmeldinger og annen informasjon. Vi anbefaler at du setter opp en varsling på denne kanalen ved å velge “kanalvarsler” og “all aktivitet” på kanalen. I denne kanalen er det kun moderator som kan lage nye innlegg, men alle kan kommentere innleggene.

Er ikke det du lurer på eller vil dele listet i kanalene over? Da er "Generelt"-kanalen midt i blinken.   

I fanene under hver kanal finner du tips til hvordan du kan søke, skrive innlegg og samhandle i forumet. Der finner du også lenker til veiledningssider og kontaktinformasjon til førstelinjen. 

Hvordan blir jeg medlem?

Alle ansatte ved OsloMet blir automatisk medlem i løpet av mandag 7.desember. Digital kollegastøtte blir automatisk blir synlig i oversikten over grupper du er medlem av.  

Hvem kontakter jeg hvis jeg har spørsmål om forumet? 

Digital kollegastøtte er et samarbeid mellom IT og flere enheter på OsloMet. 

Har du ønske om nye kanaler, eller spørsmål om forumet, ta kontakt med itservicedesk@oslomet.no.