OsloMets medlemsskap innen innovasjon - Ansatt

OsloMets medlemskap relatert til innovasjon

OsloMets medlemskap relatert til innovasjon

Innovasjon er basert på reelle behov og krever samarbeid med samfunnet. OsloMets medlemskap kan brukes til å utvikle egen kompetanse og prosjekter med eksterne samarbeidspartnere
  • University Industry Innovation Network

    University Industry Innovation Network (UIIN) er en nettverksorganisasjon som består av universiteter som er engasjerte i samarbeid med næringsliv og andre samfunnsaktører. Gjennom forskningsprosjekter, arrangementer, opplæring og konsulenttjenester støtter UIIN et fellesskap på over 120 organisasjons- og 500 individuelle medlemmer globalt. 

    OsloMet sitt medlemskap gir flere fordeler for alle ansatte. Fordelene omfatter tilgang til den nyeste forskningen og casestudier, samt rabatter på alle UIINs arrangementer. UIINs arrangementsserie (uiin.org) holdes stort sett digitalt, med flere arrangementer per måned, alt fra webinarer og workshops til fora og konferanser. Arrangementene omhandler forskning, utdanning og innovasjon, og er relevante for ledelse, og vitenskapelig- og administrativt ansatte.

    For å dra nytte av OsloMets medlemsfordeler må du logge inn på ditt UIIN-medlemsområde. Registrer deg på deres nettsider (uiin.org) og du vil automatisk bli lagt til OsloMets organisatoriske UIIN-konto. Når du har blitt lagt til organisasjonskontoen, vil du motta en e-post med innloggingsdetaljer. I UIIN-medlemsområdet kan du redigere medlemsprofilen din, søke etter andre UIIN-medlemmer, ha oversikt over dine bestillinger og nedlastinger, og få tilgang til spesielle medlemsressurser. Husk å logge inn ved kjøp av evt. arrangementsbilletter eller ressurser, for å sikre at du får de riktige rabattene. 

    Hvis du lurer på noe relatert til dette medlemskapet, ta kontakt med Rūta Žmuidzinaitė (oslomet.no). 

  • Association of Knowledge Transfer Professionals

    Association of Knowledge Transfer Professionals (ASTP) (astp4kt.eu) er en ideell medlemsorganisasjon for mennesker som jobber med forskningsbasert kunnskaps- og teknologioverføring til samfunnet. ASTP tilbyr medlemskap til enkeltpersoner eller grupper. Medlemmer kan delta på kurs og tematiske arbeidsgrupper knyttet til kunnskaps- og teknologioverføring, og får tilgang på case-studier m.m. ASTP jobber også for at innovasjonsrådgiver-yrket anerkjennes internasjonalt. 

    Ønsker du mer informasjon om denne organisasjonen og hvordan medlemskapet fungerer i praksis? Ta kontakt med Rūta Žmuidzinaitė (oslomet.no).

  • Nasjonalt forskernettverk for innovasjon i offentlig sektor

    Nasjonalt forskernettverk for innovasjon i offentlig sektor (INNOFF) (innoff.no) har som mål å synliggjøre, aktualisere og styrke innovasjon i offentlig sektor som forskningsfelt. Dette omfatter nettverksbygging mellom forskningsmiljøer på tvers av institusjoner, og styrking av samspillet mellom forskning og praksis. INNOFF ønsker å bidra til aktiv formidling og spredning av informasjon og kunnskap som er relevant for nettverkets målgrupper. Det innebærer også å synliggjøre relevante publiseringer og aktiviteter som skjer hos medlemsinstitusjonene. 

    Ta kontakt med Christian Wittrock (oslomet.no) hvis du har spørsmål eller ønsker mer informasjon om INNOFF-nettverket. 

  • SoCentral

    SoCentral (socentral.no) er en inkubator som utvikler og leder prosjekter og samarbeid for å nå bærekraftsmålene. SoCentral tilbyr også kontorplass og faglig fellesskap til andre sosiale entreprenører. Medlemskapet gir OsloMet sine fagmiljøer mulighet til å koble seg på relevante prosjekter og initiativer med andre SoCentral-medlemmer, og å skape nye. Rūta Žmuidzinaitė (oslomet.no) representerer OsloMet i dette medlemskapet.  

    Her finner du en liste over nåværende medlemsorganisasjoner på SoCentral. Ta kontakt med Rūta Žmuidzinaitė (oslomet.no) hvis du har spørsmål om SoCentral eller ønsker å komme i kontakt med noen av medlemmer der. 

  • Punkt Oslo

    Punkt Oslo (punktoslo.no) er et Innovasjonsdistrikt som skaper en bærekraftig fremtid for Oslo by ved å fremme nytenkende løsninger. Punkt Oslo er et konsept for innovasjon, hvor gründere, forskere, akademia, myndigheter og næringslivet samarbeider for å utvikle de neste store ideene og teknologiene i en urban setting. OsloMet er en del av innovasjonsdistriktet. Punkt Oslo tilbyr et bredt utvalg av tjenester til sine medlemmer, inkludert påvirkningsarbeid av arealplaner og reguleringsplaner for en innovativ byutvikling, deltakelse i større samfunnsnyttige innovasjonsprosjekt, tilgang og tilrettelegging for testarenaer og profilering av de innovasjonsrettede aktivitetene som foregår i Oslo sentrum.

    Kontakt Marianne Aasen (oslomet.no) ved OsloMet for å høre mer om det. 

  • Nordic Research School in Innovation and Entrepreneurship

    Nordic Research School in Innovation and Entrepreneurship (NORSI) (norsi.no) er en forskerskole for ph.d.-studenter i de nordiske landene innen innovasjon og entreprenørskap. NORSI arbeider for å styrke den nordiske forskningsutdanningen og fellesskapet for innovasjon og entreprenørskap. Mer enn 30 skandinaviske universiteter og høgskoler danner partnerskap i NORSI og OsloMet er et av dem. 

    For faglig spørsmål om denne forskerskolen ta kontakt med prof. Karl Joachim Breunig (oslomet.no). Administrative spørsmål besvares av Rūta Žmuidzinaitė (oslomet.no).

  • Crowdhelix

    Crowdhelix (crowdhelix.com) er en innovativ plattform som tilbyr muligheter for forskningssamarbeid og kunnskapsdeling. Denne plattformen kan brukes til å publisere resultater av allerede gjennomført forskning og/eller til å finne eller gjøre seg selv tilgjengelig som en ressurs inn i Horisont Europa-utlysninger.  I tillegg organiserer og promoterer Crowdhelix flere arrangementer, både fysiske og nettbasert, som kan være nyttige til nettverksbygging.

    Alle ansatte ved OsloMet har en mulighet til å registrere seg på Crowdhelix ved å logge seg inn med sine OsloMet-e-postadresse. Har du en ORCID ID kan du koble denne til profilen din på Crowdhelix, noe som gjøre det mindre tidkrevende å få på plass en fin profil der.

    Har du spørsmål om medlemskapet er det bare å ta kontakt med Helene Aanerud (oslomet.no).

  • Osloregionens Europakontor (ORE)

    Osloregionens Europakontor (ORE) har som mål å legge til rette for god samfunnsutvikling ved å koble sine medlemmer til europeiske prosesser som fører til innovasjon og verdiskapning i Osloregionen. Å bidra til medlemmenes deltakelse i Horisont Europa og andre europeiske programmer for forskning, innovasjon og utdanning er et stort fokus for kontoret. OsloMet er medlem av Osloregionens Europakontor (ORE) i Brussel. 

    Ta kontakt med Vera Østensen (oslomet.no) i OsloMets avdeling for FoU for mer informasjon om mulighetene universitetet har gjennom ORE. 

  • European Regions Research and Innovation Network

    ERRIN - European Regions Research and Innovation Network (errin.eu) er et europeisk regionalt forsknings- og innovasjonsnettverk. OsloMet er indirekte medlem i ERRIN gjennom sitt medlemskap i Osloregionens Europakontor (ORE). ERRIN har arbeidsgrupper innen temaer som helse, transport, hav, smarte byer, kulturarv, IKT, kreativitet og design m.m. ERRIN arrangerer brokerage-event for søknader mot Horisont Europa; de bidrar i konsortiebygging gjennom partnersøk for sine medlemmer; og de tilbyr en europeisk arena for synliggjøring av forskningsresultater og innovasjon. Samarbeid med ERRIN kan være særlig relevant for forskere og forskningsmiljøer som har, eller ønsker å utvikle, europeiske prosjekter. Nettverket er også relevant for forsknings- og innovasjonsrådgivere.

    Ta kontakt med Vera Østensen (oslomet.no), OsloMets kontaktperson i Osloregionens Europakontor, dersom du ønsker å høre mer om mulighetene i ERRIN.

  • NARMA - Norsk nettverk for forskningsadministrasjon

    NARMA (narma.no) skal bidra til å øke norske forskeres deltakelse i nasjonale og internasjonale konkurransearenaer. NARMA skaper møteplasser og læringsarenaer for profesjonalisering og kompetanseheving av forskningsadministrative tjenester. 

    NARMAs målgruppe er personer som jobber innen forskningsadministrasjon på alle nivå ved medlemsinstitusjonene til Universitets- og høgskolerådet (UHR): 

    • rådgivere, forskningskonsulenter eller andre saksbehandlere som bistår forskere eller forskergrupper med å finne utlysninger, utforme søknader og budsjetter, følge opp prosjekter, skrive rapporter til Forskningsrådet eller EU, og så videre, 
    • mellomledere med ansvar for planlegging, utvikling og koordinering av forskningsadministrasjon ved fakultet eller avdelinger, eller 
    • ledere med overordnet ansvar for eksternt finansiert forskning, som forskningsdirektører, forskningsdekaner og lignende, samt 
    • vitenskapelige ansatte, inklusive ph.d.-kandidater. 

    NARMA skal bidra til kompetanseheving, karriereutvikling og kvalitetsheving innen UH-institusjonenes forskningsadministrative tjenester. Det gjør NARMA gjennom å: 

    • utvikle og tilby et kompetansehevingsprogram for forskningsadministrative støttefunksjoner i samarbeid med Norges forskningsråd. Programmet har særskilt fokus på kompetanse innen EUs rammeprogrammer for forskning og innovasjon; 
    • skape møteplasser og bygge nettverk som kan bidra til gjensidig læring, kunnskapsutveksling og profesjonalisering av forskningsadministrativt personell; 
    • informere om og bidra til deltakelse i relevante nasjonale og internasjonale møteplasser og nettverk; 
    • formidle relevant og oppdatert informasjon både fra nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere. 

    NARMAs årskonferanse gjennomføres på våren med aktuelle tema fra sektoren. 

    Abonner på NARMAs nyhetsbrev. 

    Internasjonalt samarbeid: 

    NARMA samarbeider med flere søsterorganisasjoner og nettverk internasjonalt, for gjensidig deling av informasjon-, kompetanse- og beste praksis. De prioriterte samarbeidene er med: 

    • EARMA: European Association of Research Managers and Administrators (http://www.earma.org/). Leder/nestleder i NARMA-AU deltar på årskonferansen. NARMA støtter årlig inntil 3 deltakere til EARMAs kompetansehevingsprogram, Certificate in Research Management. 
    • INORMS: International Network of Research Management Societies (http://www.inorms.net/), et internasjonalt nettverk av forskningsadministrative organisasjoner. Leder/nestleder i NARMA-AU deltar i jevnlige møter og ved INORMS konferansen annethvert år. 
    • Leiden Group er et informasjonsnettverk mellom nasjonale (europeiske) foreninger. Nettverket møtes årlig under EARMA konferansen, hvor et NARMA-AU medlem representerer NARMA. 
    • NARMA har også dialog med ARMA (UK) og DARMA (Danmark). 

    OsloMets institusjonskontakt er Tanja Strøm (oslomet.no)

  • European Association of Research Managers and Administrators (EARMA).

    EARMAs (earma.org) mål er å bygge det europeiske forskningsområdet (European Research Area, ERA). EARMA tilbyr sine medlemmer et nettverk, møteplasser og anledning til å dele erfaringer og beste praksis innen forskningsadministrasjon og forskningsledelse.  

    EARMA samler forskningsfinansierende organisasjoner, akademia og industri på tvers av landegrenser og bidrar til utvikling av europeisk forskningspolitikk. EARMA administrerer og drifter flere forskningsprosjekter. 

    For FoUI-rådgiver er EARMA en arena for å utvikle sin kompetanse og nettverk innen forsknings- og innovasjonsstøtte/administrasjon. Det er mange måter å involvere seg på. Du kan for eksempel delta i noen av foreningens tematiske grupper. EARMA har et stort antall aktiviteter: 

    • Nettbaserte arrangementer (webinarer, gruppearrangementer, nettverksarrangementer og presentasjoner) 
    • Kursing og akkreditering til europeisk vitnemål i forskningsledelse (European Certificate in Research Management) 
    • Månedlig nyhetsbrev (earma.org) 
    • Mulighet for å delta i ulike typer nettverk: 
      • Alumni-fellesskap av eksperter på høyt nivå som er opplært i deres ESRAM-program for faglig utvikling 
      • Den årlige EARMA-konferansen 
      • Nettverk for å dele beste praksis med kolleger for inspirasjon og erfaringsutveksling 
      • Ulike interesse grupper 
      • Digitale ressurser på EARMAs interne plattform

    EARMA har ca. 400 medlemsinstitusjoner fra 40 land. Foreningen holder til i Brussel. Styret i EARMA fører tilsyn med den operative aktiviteten til EARMA-kontoret. I tillegg støtter ulike komiteer EARMAs aktiviteter på tvers av en rekke områder. 

    OsloMet har institusjonsmedlemskap og medlemsnummeret er 27464636.  

    OsloMets kontaktperson er Tanja Strøm (oslomet.no)