Ny direktør for Universitetsbiblioteket

Nyhetportlet

Portrett av Hege Undem Store (foto: Marit Christiansen, OsloMet)

Ny direktør for Universitetsbiblioteket

Hege Undem Store er ansatt i fast stilling som direktør for Universitetsbiblioteket på OsloMet. Hun tiltrer stillingen 1. februar.

Hege Undem Store har vikariert som bibliotekdirektør siden august 2022, da daværende direktør Lars Egeland sluttet og gikk av med pensjon. 

Hege Undem Store har gjort en svært solid jobb som fungerende bibliotekdirektør, og jeg har stor tiltro til at hun er rett person for å gi biblioteket både den nødvendige arbeidsroen og til å se utviklingsmulighetene for biblioteket i perioden fremover, sier fungerende prorektor for utdanning Silje Fekjær.

Store har jobbet på OsloMet siden mai 2021. Tidligere har hun vært biblioteksjef på Kunsthøgskolen, Politihøgskolen og Forsvarets høgskole. Nå ser hun fram til å gå fast inn i stillingen som bibliotekdirektør på OsloMet.

Jeg er utrolig glad og takknemlig for å ha fått denne tilliten. Det er så mye god kompetanse og entusiasme i Universitetsbiblioteket, og sammen skal vi videreutvikle åpne, inkluderende og framtidsrettede tjenester for studenter og ansatte ved OsloMet, sier Store.

Universitetsbiblioteket ved OsloMet har 65 årsverk fordelt på tre biblioteker i Pilestredet og ett på Kjeller, i tillegg til Medieseksjonen, Samling og system og stab.
Les mer om Universitetsbiblioteket.​​​

Universitetsbiblioteket inn i ny divisjon

Fra 1. mars er det planlagt at Universitetsbiblioteket skal overføres fra Divisjon for utdanning og bibliotek til det som i dag er Divisjon for forskning og utvikling. Forutsatt at overføringen blir formelt vedtatt blir navnet på den nye enheten Divisjon for forskning og bibliotek, og viserektor Per Martin Norheim-Martinsen blir øverste leder.