UH Sak
UH Sak leveres med saksbehandlingsplattformen ServiceNow og arkivkjerne fra Documaster.
-
Hva leveres med UH Sak?
UH Sak leverer saksbehandlingsplattformen ServiceNow, og en arkivkjerne fra Documaster. Systemet vil inneholde basis-funksjonalitet for saksbehandling og automatisk arkivering for alle. I tillegg leveres løsningen med fire ferdige prosesser/arbeidsflyt for:
- Styrer, råd og utvalg
- Godkjenning av utdanning
- Begjæring om innsyn
- Kompetanseopprykk
-
Innføringen av UH sak ved OsloMet
OsloMet inngår i den nasjonale utrullingsplanen som SIKT har ansvaret for. Vi er i fjerde pulje i rekken av universiteter og høgskoler som tar i bruk UH Sak. NTNU er pilot i prosjektet.
Prosjektgruppe er under etablering ved OsloMet, og det jobbes med å få definert ulike arbeidspakker og prosesser for gjennomføring.
Arbeidspakkene er
- teknisk etablering av løsningen
- innføring og brukeradopsjon
- styring, forvaltning, drift og utvikling
I tillegg etableres det arbeidsgrupper for alle tjenesteområder/prosesser som leveres med løsningen.
- Styrer, råd og utvalg
- Godkjenning av utdanning
- Begjæring om innsyn
- Kompetanseopprykk
-
Ofte stilte spørsmål og svar
Skal UH Sak erstatte Public 360?
Ja
Hva er det vi får av funksjonalitet ved innføringen?
Løsningen blir levert med ferdige saksbehandlingsprosesser for
- opprykk til professor (kompetanseopprykk)
- godkjenning av utdanning
- begjæring om innsyn
- møte- og utvalgsmodul
- basisfunksjonalitet for saksbehandling og automatisk arkivering
Hvem skal bruke UH sak?
Alle saksbehandlere som har materiale som skal arkiveres vil bruke systemet.
Kan saksbehandlingsplattformen i ServiceNow og Microsoft365 "snakke sammen"?
Ja.
Er det lett å finne igjen saker ved automatisk arkivering? Er det interne søket godt?
Det er litt for tidlig å si noe helt konkret her før vi er mer inne i den tekniske løsningen. Vi kjenner per nå ikke til søkefunksjonaliteten i detalj. Samtidig har gjenfinning vært et sentralt tema for SIKT i anskaffelsen. Det at funksjonsanalysen (FUP), som i bunn og grunn er et klassifikasjonssystem, utgjør et fundament i løsningen gir grunn til å anta at det skal være lett og oversiktlig å søke opp og få ut de dokumentene/dataene man trenger i ettertid.
Hva med arbeidsfordeling for oppretting av nye felles prosesser utover de som blir levert?
Tanken er at strukturen legges på nasjonalt nivå og gjelder for alle i UH-sektoren siden vi driver med det samme og har samme krav til dokumentasjon og andre lovkrav. Samtidig har man mulighet til å tilpasse de enkelte prosessene lokalt. Det er lagt opp til en delingskultur i sektoren som gjør at om en institusjon utvikler en prosess, kan den deles i en app for at andre institusjoner kan ta samme prosess i bruk og eventuelt gjøre nødvendige lokale tilpasninger. Selve grunnstrukturen på funksjons- og underfunksjonsnivå forvaltes på nasjonalt nivå.
Vil UH Sak kunne integreres med Felles studentsystem (FS)? For eksempel gjennom direkte registrering i FS av permisjonssøknader?
Det er satt opp en integrasjon mellom FS og UH Sak slik at vedtak som gjøres vil kunne tilbakeføres til korrekte felter i FS. Hvordan det detaljert vil foregå for permisjonssøknader har vi ikke detaljert svar på riktig ennå.
Avviklingsplan P360? Skal alt over i Documaster?
På sikt skal alt som ligger i Public 360 og alle arkivsystemer fra tidligere perioder migreres over til Documaster (som er arkivkjernen i UH Sak løsningen). Fra saksbehandlingsbildet vil man kunne søke opp alt fra Public 360 og tidligere. I det løsningen tas i bruk er det ikke sikkert migreringen er helt ferdigstilt. Man vil da sette opp funksjonalitet som gjør at man vil kunne søke opp det som ligger i Public 360.
Hva er forbindelsen mellom Tjenesteplattformprosjektet (TJP) som utvikler tjenester i ServiceNow og UH Sak som skal benytte samme plattform? Vil de to instansene av ServiceNow snakke sammen?
TJP tok i bruk nettopp fordi UH Sak bygger på samme saksbehandlingsplattform. Målsettingen for TJP er å
- finne en bedre løsning for kundebehandling (erstatte køhåndteringssystemet OTRS for saksbehandling)
- ta i bruk en digital tjenesteplattform
- bygge kompetanse og legge til rette for å jobbe kontinuerlig med tjenesteutvikling ved OsloMet
Vi har med andre ord vært i forkant med å bygge kompetanse for å motta UH Sak som autoritativ plattform for tjenesteutvikling og saksbehandling, noe som er en stor fordel for OsloMet.
-
Les mer om UH Sak på de nasjonale prosjektsidene