Prisdryss med sang

Foto: Skjalg Vold

Prisdryss med sang

Det møtte opp rekordmange da OsloMets ansatte for tredje år på rad sparket i gang høsten på Rockefeller. Det gode arbeidsmiljøet stod i fokus.

Lokalet fyltes raskt opp av både folk og god stemning da Curt Rice tradisjonen tro inviterte OsloMets ansatte til å feirehverandre på Rockefeller 22. august. I åpningstalen la rektor vekt på at han ønsker at alle bidrar til et godt arbeidsmiljø og motvirker mobbing – også på arbeidsplassen.

Studentparlamentsleder Ola Gimse Estenstad delte ut prisen ”Årets underviser” til universitetslektor Stine Ellinggard fra Institutt for estetiske fag. Studentlederen fortalte om en lærer som evner å motivere studentene og skaper et ekstra sterkt engasjement.

Formidlingsprisen ble delt ut av prorektor Nina Waaler til forskningsgruppen Samfunnsernæring.

FoU-prisen 2019 ble tildelt professor Marit Haldar fra Institutt for sosialfag, og OsloMets nye viserektor for FoU Per Martin Norheim-Martinsen delte ut prisen.

Årets arbeidsmiljøpris fikk i år to mottakere, nemlig duoen Halvor Spetalen fra Institutt for yrkesfaglærerutdanning og Trine Johnsrud ved fakultetsadministrasjonen på LUI på Kjeller, og OsloMets bedriftsidrettslag.

Ingrid Bjørnov fjetret og rørte forsamlingen med musikalsk humor og alvor, og avsluttet med å få salen til å synge Lillebjørn Nilsens ”Crescendo i gågata”.

Årets faglige innslag var ved Ingrid Danbolt og Siri Haukenes fra barnehagelærerutdanningen. De fortalte om forsknings- og utviklingsprosjektet Trall – og om hvorfor LUI vil at OsloMet skal bli Norges første syngende universitet, et forslag rektor Curt Rice støttet på stedet. Til slutt vandret et kor av ansatte – inkludert alle fire dekaner – opp på scenen og deltok i et forrykende finalesangnummer.

Di derre avsluttet kvelden med en konsert som samlet hele OsloMet foran scenen i allsang.