Droppe til innhold

Nyheter

Bilde av koronavirus med OsloMet-logo på

Informasjon om nye koronatiltak

Etter pressekonferanser fra myndighetene tirsdag 26. oktober vil OsloMet fortsette med de strenge tiltakene som før. Det betyr i all hovedsak digital undervisning, men fysisk undervisning for noen studenter. Det blir dermed ingen endringer i undervisningen foreløpig.

Oslo kommune og regjeringen har kommet med nye tiltak i forbindelse med situasjonen med koronaviruset. Her finner du informasjon om hvordan dette påvirker deg som er student og ansatt ved OsloMet:

Undervisning og campus

OsloMet har hele høsten praktisert strengt smittevern med mest mulig digital undervisning, men fysisk undervisning for noen studenter, og vil derfor ikke endre noe foreløpig. Studenter ved OsloMet som har fysisk undervisning kan møte opp slik som planlagt i timeplanen. Nå er det påbud om munnbind dersom man ikke kan holde én meter avstand.

Campus er fortsatt åpent for studenter. Lesesalene på OsloMet er åpne, men du må reservere plass. Det kan du gjøre her. Biblioteket er åpent som vanlig. 

Husk å følge smittevernsrutiner ved OsloMet.

Munnbind

Det er nå påbud fra Oslo kommune om munnbind innendørs på offentlige steder der man ikke kan opprettholde minst én meter avstand. Dette gjelder dermed også ved studiested Pilestredet dersom du ikke kan opprettholde minst én meter avstand.

På serveringssteder og i kantiner i Oslo må man bruke munnbind i alle situasjoner der man ikke sitter ved et bord.

Studenter kan få tak i munnbind ved alle ved OsloMets infosentre og biblioteker. Det er to til hver. Ansatte har fått munnbind i posthyllen sin.

Les mer om munnbind ved OsloMet (ansatt.oslomet.no)

Arrangementer

Studentforeninger

Studentforeninger og studentorgan kan ikke ha arrangementer, samlinger eller aktiviteter med flere enn 20 deltakere uten fast sitteplass (inkludert crew, arrangør, styre e.l.) i OsloMets lokaler eller andre steder.Det er ikke mulig å søke om flere deltakere inntil videre.  

Les mer om rutiner for arrangementer for studentforeninger. (student.oslomet.no)

Ansatte

Det skal fortsatt ikke gjennomføres fysiske arrangementer i regi av OsloMet som ikke er virksomhetskritiske. Det oppfordres til digitale arrangementer. De nye tiltakene fra Oslo kommune har satt ned antallet deltakere på alle innendørs arrangementer uten fast seteplassering fra 50 til 20 personer.

Les mer om arrangementer for ansatte under koronasituasjonen (ansatt.oslomet.no)

chatbot-portlet