Prorektor Carl Thodesen på scenen sammen med Laura Carraresi (fra NOFIMA) og OsloMet-forskerne Marco Tagliabue og Laura Terragni.

Feiret den italienske forskningsdagen ved OsloMet
OsloMet var vertskap da den italienske ambassaden markerte Den italienske forskningsdagen 20. mai 2025.
Den italienske forskningsdagen er et arrangement for å feire italienske forskeres bidrag til vitenskapen og samfunnet rundt seg. Her i Norge besto feiringen av et hybrid-seminar, med tittelen «Mat og helse: italienske forskeres bidrag til sunn og bærekraftig ernæring i det norske samfunnet”.
Gjensidig glede og nytte på tvers av grenser
Seminaret ble åpnet av Stefano Nicoletti, Italias ambassadør til Norge, og prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid Carl Christian Thodesen.
– Som vi gjorde under Forskningsdagen i 2024, hvor vi arrangerte et seminar om kunstig intelligens, har vi også i år valgt et tverrfaglig tema – et tema som vekker interesse både hos fagpersoner og hos dem som ønsker økt bevissthet om noe som angår oss alle: helse og ernæring, uttalte ambassadør Nicoletti.
Prorektor Thodesen var raus med rosen til sine italienske kollegaer:
– I mange år har italienske forskere og studenter vært viktige medlemmer av OsloMet-fellesskapet. De bidrar på mange områder, og er en høyt verdsatt ressurs innen vår forskning, undervisning og innovasjon. Det å være vertskap for dette arrangementet er en viktig anerkjennelse av deres arbeid, og en måte å fremheve det store bidraget italienske forskere og studenter gir til mange norske universiteter, sa Thodesen.
Presenterte forskning på matkultur og forbrukervalg
OsloMets egne forskere sto naturlig nok på seminarprogrammet.
Professor Laura Terragni presenterte sin forskning på matpolitikkens rolle i å fremme bærekraft og helse, mens førsteamanuensis Marco Tagliabule tok for seg sin egen forskning på forbrukervalg- og adferd.