Bilde fra Radiografhåndboka

Digital Radiografhåndbok fra OsloMet

Denne uka publiserte Bokskapet en håndbok i radiografi som skal bidra til økt kunnskap og refleksjon ved røntgenundersøkelser for å kunne gi best mulig grunnlag til riktig diagnose og behandling. Kurset er laget i samarbeid med Oslo Universitetssykehuset.

Deler av Radiografhåndboka vil inngå i et komplett digitalt læreverk om 'Grunnleggende radiografi' som skal publiseres høsten 2020. Det komplette kurset er et pågående samarbeidsprosjekt med radiografiutdanningen ved Universitetet i Tromsø. – En slik digital håndbok er viktig for oss på radiografi og vi tror at det vil bidra betydelig til bedre studiekvalitet, sier studieleder Kari Gerhardsen Vikestad ved Radiografutdanningen.

UiT bruker allerede anatomi og fysiologi-kursene fra Bokskapet til sine studenter. Det er stor aktivitet i Bokskapet. Et kurs i statistikk for helsefag, utviklet av Lene Berg Holm, førsteamanuensis ved Farmasi-utdanningen, er under utprøving. Når testingen er ferdig blir det gjort endringer før det vil bli publisert åpent tilgjengelig på Bokskapet.

Det samme gjelder et nytt kurs i kunnskapsbasert praksis for helsefag. Kurset 'KameraKlar' som er et digitalt støttehjul for de som ønsker å lage digitale læringsressurser er også under revisjon, nå i samarbeid med Link – senter for læring og utdanning ved Universitetet i Oslo.

Bokskapet er en samling av OsloMets digitale kurs. Få full oversikt over kursene her. Du logger deg på med Feide.