OsloMets utviklingsavtale for 2023-2026 - Ansatt

OsloMets utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet

OsloMets utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet

OsloMets utviklingsavtale med Kunnskapsdepartementet for 2023-2026 har som mål å være tett på samfunnsutfordringene og at OsloMet skal være et åpent og inkluderende universitet.
  • Mål 1 – «Storbyuniversitetet tett på samfunnsutfordringene»

    OsloMet skal gjennom utdanning og forskning utvikle og dele kunnskap om storbyregioners felles utfordringer. OsloMet skal samarbeide med lokale, nasjonale og internasjonale aktører for å aktivt medvirke til innovasjon og bærekraft.

    Storbyregioner har særegne utfordringer og muligheter blant annet knyttet til velferd, sosial ulikhet, oppvekst, utdanning, næringsstruktur, mangfold og en bærekraftig samfunnsutvikling. OsloMets geografiske plassering og faglige profil setter institusjonen i en god posisjon for å bidra med kunnskap og kompetanse som er relevant for storbytematikk både nasjonalt og internasjonalt. Universitetet utdanner til yrker hvor storbyutfordringer og stort mangfold i befolkningen påvirker yrkesutøvelsen, og har mye relevant forskning om storbyregioners muligheter og utfordringer. Et eksempel er helse- og omsorgssektoren, som står overfor store utfordringer i årene som kommer. OsloMet vil bidra til å løse disse ved å utvikle ny helse- og velferdsteknologi, samt utdanne helsearbeidere med kompetanse til å utnytte denne teknologien.

    Bærekraft er og vil være et viktig premiss for aktiviteten ved OsloMet. Universitetet har sterke fagmiljøer på blant annet bærekraftig produksjon og forbruk, bærekraftig byutvikling, landets største velferdsforskningsmiljø og utdanninger direkte relatert til den sosiale dimensjonen i bærekraft. Universitetet bidrar gjennom forskning og utdanning med ny kunnskap som omsettes i ny praksis og nyskapende, bærekraftige løsninger for arbeidslivet.
    Sterke og internasjonalt orienterte fagmiljøer med høy faglig kompetanse er en forutsetning for å tilby gode utdanninger, og oppfylle OsloMets mål fra Strategi 2024 om å utvikle forskningsbasert kunnskap for velferdssamfunnet.

    Styringsparametere for mål 1

    OsloMet skal

    1. øke aktiviteten i forskning og utdanning om utfordringer og muligheter i storbyregioner.
    2. styrke OsloMets satsing på bærekraft i egen organisasjon, utdanning og forskning.
    3. prioritere ressurser for å sikre gode rammevilkår til utvikling av forskning av høy kvalitet.
    4. videreutvikle større og langsiktige samarbeidsprosjekter i Osloregionen relatert til utdanning, forskning og innovasjon.
    5. bygge opp OsloMets innovasjonskapasitet, og øke innovasjonsaktiviteten gjennom utdanning og forskning.
    6. øke internasjonalt samarbeid om utdanning og forskning, herunder sampublisering.
    7. utvikle nyskapende utdanning og forskning i samspillet mellom helse og teknologi, i samarbeid med aktører i Osloregionen samt nasjonalt og internasjonalt.
  • Mål 2 – «Åpen deling av kunnskap»

    OsloMet skal være et åpent og inkluderende universitet som gjennom utdanning, forskning, formidling og innovasjon inviterer befolkningen, samarbeidspartnere og studenter til medvirkning og kunnskapsdeling. OsloMet skal tilby utdanning tilpasset mennesker i ulike livsfaser.

    OsloMets faglige utvikling skal skje i samspill med omgivelsene, og støttes av god kunnskapsdeling på tvers av organisasjonen. OsloMet skal fortsette innsatsen med å gjøre forskningsresultater offentlig tilgjengelige, og involvere relevante aktører i forskningsprosjekter.
    Universitetet skal gi mulighet for å lære hele livet. I dialog med aktører fra arbeidslivet, samt nåværende og tidligere studenter, skal OsloMet bygge opp en portefølje av åpne og mer fleksible utdanningstilbud som er tilgjengelig for flere. Kompetanse på livslang læring innebærer at OsloMet skal være ledende på forskning, på læringsprosesser i yrkes- og profesjonsutøvelse, og implementering av ny teknologi i utdanninger og praksis.

    Styringsparametere for mål 2

    OsloMet skal

    1. øke omfanget av åpne og tilgjengelige forskningsresultater og forskningsdata, samt aktiv formidling av forskningsbasert kunnskap til et bredt publikum.
    2. øke samarbeidet og utvekslingen av kompetanse med et bredt spekter av aktører for å identifisere relevante tema for forskning, og for å utvikle OsloMets utdanninger i nært samarbeid med praksisfeltet.
    3. videreutvikle et tilbud av fleksible og åpne etter- og videreutdanninger i dialog med yrkesfeltet, studenter og alumner.
    4. videreutvikle forskningen på samspillet mellom utdanning og arbeidsliv, og på læringsprosesser i yrkes- og profesjonsutøvelse, for å bidra til bedre og mer relevante utdanninger.
    5. utvikle gode læringsmiljøer som bidrar til faglig og sosialt fellesskap i samarbeid med studentene.