Hva skjer - Ansatt

Hendelseskalender

Bilde av scene med mørkerødt drapert sceneteppe og sølvkandelabre med hvite stearinlys.

Skeivt Bekkelangs: "Vi er her for å tenne lys"

Svein Fuglestad tar oss med 30 år tilbake i tid og inn i en interaktiv musikalsk fortelling om prosessen rundt "Enkemesse i en allehelgensnatt" på homodiskoteket "Den sorte enke".

Dato/Tid

Studenthallen P52

På starten av 90-tallet var homo-miljøet i Oslo sterkt rammet av aids-epidemien. Det var en tid preget av smittefrykt, stigma og høye dødstall, med få møtesteder for sorg og savn.

For å møte de berørte menneskene der de var, tok Aksept - senter for alle berørt av hiv, initiativ til en nattmesse på dansegolvet til homodiskoteket "Den Sorte Enke" høsten 1992. Svein Fuglestad var ny sivilarbeider på Aksept, og fikk ansvaret for gjennomføringen av arrangementet sammen med prest og daglig leder Helge Fisknes.

Han tar oss med 30 år tilbake i tid og inn i en interaktiv musikalsk fortelling om prosessen rundt Enkemessen. Et rom for å sørge og minnes døde venner, en mulighet for å stå sammen i solidaritet og løfte fram håpet.

Svein Fuglestad er førstelektor i musikk, aktivitetsfag ved Institutt for sosialfag OsloMet, reseptiv musikkterapeut, musiker og sanger. Han var tilknyttet Aksept - senter for alle berørt av hiv i 25 år fra 1992-2017.

Dette arrangementet er i regi av Kulturutvalget.