Førstehjelpskurs - Pilestredet

Hendelseskalender

Førstehjelpskurs - Pilestredet

Kurset tar sikte på å lære deltakerne nødvendig førstehjelp for at man skal kunne hjelpe til i en nødsituasjon før helsepersonell er på plass.

Dato/Tid

Sted

Pilestredet 46, rom 318

(Påmeldingsinformasjon nederst på siden.)

Målgruppe

Alle ansatte

Læringsmål

Målet for kurset er at ansatte skal kunne starte hjerte-/lungeredning dersom det oppstår en hjertestans og at den ansatte skal kunne bruke hjertestarter som er utplassert på campus.

Innhold/tema

Sikkerhet, varsling, fri luftvei og sideleie, basal hjerte/lungeredning og bruk av hjertestarter. Teori og praktiske øvelser. Alle kursdeltagerne får hefter. Anne-dukker og treningshjertestartere medbringes av instruktør.

Moderne hjertestartere er svært sikre i bruk både for pasienten og for bruker. Opplæring gjør deg som førstehjelper bedre forberedt til å gi god HLR og til å kunne bruke hjertestarterne raskere. Det kan være avgjørende for å redde liv. Hvert år rammes 2500-3000 mennesker av plutselig hjertestans utenfor sykehus i Norge. Det er nær 10 ganger flere enn som omkommer i trafikkulykker. Innsats de første minuttene mens ambulanse er på vei, er med på å bedre overlevelsessjansene for våre familiemedlemmer, kolleger og medmennesker. HLR som startet før ambulansen kommer frem, mer enn dobler sjansene til overlevelse og dersom det i tillegg har vært gitt sjokk med en hjertestarter før ambulansen kommer, har det i enkelte studier vist at nesten ¾ kan overleve hjertestans.

Metode

Kurset et en kombinasjon av teori og praktiske øvelser.

Kursholder

Liv Hanne Nilsson - BHT Avonova

Påmeldingsfrist

26.01.2023. Maks 15 deltakere.

Påmelding skjer i to steg:

  1. Logg inn med Feide på Virksomhetsplattformen (lenken åpnes i nytt vindu)
  2. Deretter kan du bruke direktelenken til kurset for å melde deg på (virksomhetsplattformen.difi.no)

Kontakt