Hva skjer - Ansatt

Hendelseskalender

To unge jenter står med ryggen mot kamera og ser mot en stor gul bygning med ti store søyler i midten og to tårn på hver side av bygningen. Mellom jentene og bygningen står en stor skulptur som består av to buer som holder en planet mellom seg.

Foto: Marthe H. Myhre/NIBR

Flyktningbeskyttelse i EU og Norge: Ukraina i kontekst

Hva innebærer «midlertidig kollektiv beskyttelse», og hvordan er dagens politikk annerledes enn det vi har sett de siste årene?

Dato/Tid

Pilestredet 46, Athene 1 og 2 / Strømming via Zoom

Det som har skjedd siden februar 2022 snur til en viss grad opp-ned på 20 år med felleseuropeisk asylpolitikk. Norge og andre europeiske land har funnet fram andre politiske verktøy for å håndtere flyktningstrømmen fra Ukraina enn de har brukt i de siste års flyktningkriser.

Hvordan henger norsk asylpolitikk sammen med resten av Europas? Hva kan vi lære av håndteringen av tidligere kriser?

Delta i Pilestredet eller på Zoom

Forelesningen er åpen for alle, både på Zoom og i Pilestredet – ta gjerne med matpakken!

Finn frem på campus Pilestredet (mazemap.com).
Strømmelenke til Zoom legges ut her i løpet av kort tid.

Om foreleseren

Anne Balke Staver er forsker ved By- og regionforskningsinstituttet NIBR på OsloMet. Hun har doktorgrad i sammenlignende offentlig politikk og mastergrad i flyktningstudier, og kjenner til norsk og europeisk innvandringssystem både innenfra og utenfra. Hun har jobbet i NOAS, UDI, Politiets utlendingsenhet og den Internasjonale Organisasjonen for Migrasjon og forsker på norsk og europeisk innvandrings- og integreringspolitikk. Hun er også ansvarlig for emnet MINF6000 Migrasjon i et globalt perspektiv på OsloMet.

Få med deg flere seminarer om Ukraina

5. oktober: Ukrainas historie og den politiske bruken av den i Russland og Ukraina

Les om bakgrunnen for OsloMets seminarrekke om Ukraina.

Kontakt foreleseren