Erfaringer fra Erasmus +utveksling - Ansatt

Erfaringer fra Erasmus utveksling

Erfaringer fra Erasmus utveksling

Navn:  Asta Kristiansen
Enhet ved OsloMet: Avdeling for Samfunnskontakt og kommunikasjon
Sted: The London School of English, Canterbury, England
Kurstype: General English 30+
Dato: 16. til 20. november 2015

Noen betraktinger rundt oppholdet

Om skolen

The London School of English, Canterbury er en liten skole med rundt 25 elever. Skolen ligger sentralt plassert midt i Canterbury. Canterbury ligger ca. en times tid fra London med tog.

Elevene kommer fra hele verden og følger ulike kurstyper og lengder. De fleste er nok mellom 2- 4 uker.

Jeg opplevde lærerne og de ansatte på skolen som usedvanlig hyggelige og omsorgsfulle. Vi ble tatt godt imot og fulgt tett opp den uken vi deltok på kurs.

Kursopplegg

Kursdagen var fra kl. 08.45- 15.00 fra mandag til fredag (sluttet kl. 12.00 på fredagen). En times lunsj. Hjemmelekser på rundt 30 minutter.

Mandag til og med onsdag fikk vi lunsj gjennom skolen. Vi gikk da til ulike restauranter i Canterbury, noe som var veldig hyggelig og sosialt. Torsdag spiste vi på egen hånd, og fredag ble kurset avsluttet før lunsj.

Vi var seks stykker i klassen. Medelevene var fra Russland, Japan, Brasil, Tyskland og to fra Norge (meg og en kollega fra HiOA).

Kursinnhold

  • Forbedre ordforrådet gjennom diskusjoner og samtaler i klassen

  • Øve på korrekt uttale

  • Øve på grammatikk

  • Praktiske oppgaver (arbeidsark)

  • Individuelle tilbakemeldinger fra læreren

Sosialt

Skolen tilbyr flere sosiale arrangementer: byvandring, pubkveld, restaurantbesøk m.m.  

Totalopplevelsen

For å få mest ut av pengene, er det lurt å velge The London school of English i Canterbury, istedenfor London. Canterbury er en utrolig hyggelig liten by, med historiske røtter tilbake til kristningen av England.

Jeg dro sammen med en kollega, men det er ikke noe i veien for å dra alene, siden klassen er liten og det foregår mye sosialt i regi av skolen, hvis man ønsker det.

Jeg hadde på forhånd tatt en nivå-test på nettsiden til skolen. Dessverre var resultatet fra denne testen, ikke noe skolen brukte til å sette sammen klassene. Resultatet ble at vi mestret engelsk på veldig ulikt nivå i klassen. Noen kunne nesten ikke engelsk, mens andre snakket ganske bra. Jeg kunne kanskje tenke meg å bli litt mer utfordret, enn det var rom for i denne klassen.

Et tips er å gi tilbakemelding til skolen om dette allerede første kursdag, så kanskje man kan bytte til en gruppe som passer mer i forhold til nivå. 

Jeg deltok kun på gruppeundervisning, men jeg tror det mest effektive er å velge gruppeundervisning i kombinasjon med individuell opplæring.

Alt i alt en veldig positiv opplevelse som frister til gjentagelse. Takk for at jeg fikk muligheten!