Ny dekan ansatt

Nyhetportlet

Foto av Roger Andre Federici, nyansatt dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet.

Foto: Ketil Jordan/NIFU

Ny dekan ansatt

Styret ved OsloMet ansatte 12. mai Roger Andre Federici som ny dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI).

Roger Andre Federici kommer fra stillingen som forskningsleder for området «studier av grunnopplæringen» ved Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU), hvor han har vært siden 2016. Før det har han jobbet i flere år ved pedagogisk institutt ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), og som forsker ved NTNU Samfunnsforskning. 

Den nye dekanen gleder seg til å ta fatt i arbeidet ved fakultetet med oppgaver han brenner for. 

– Som ny i organisasjonen er jeg selvfølgelig ekstra spent! Jeg gleder meg til å bli kjent med nye kolleger, og sammen med dem og engasjerte studenter arbeide med et viktig samfunnsoppdrag, sier Roger Andre Federici. 

– Fakultetet har en uttalt ambisjon om å tilby landets ledende lærerutdanninger, og det er gledelig å lese de ferske søkertallene! Ambisiøse mål vekker min motivasjon, sier den påtroppende dekanen. 

Han trekker frem at samarbeid blir viktig for utvikling av fakultetet videre. 

– Det er gjennom kollektive prosesser og medvirkning at vi får frem de beste ideene, som vil legge grunnlag for hva vi sammen skal satse på. Den første tiden vil jeg prioritere å lytte og lære fra både ansatte og studenter, og så håper jeg min bakgrunn innenfor pedagogikk og erfaring fra UH- og instituttsektor, skal komme godt til nytte i arbeidet som dekan, sier Federici. 

Den nye dekanen starter i stillingen i august 2022.

Sterk kandidat

Federici er professor i pedagogikk fra NTNU, og har allmennlærerutdanning fra daværende Høgskolen i Telemark. Han har også nylig tatt endringsledelse ved Handelshøyskolen BI.
Rektor Christen Krogh er glad for ansettelsen. 

– Roger Andre Federici har bred fagkompetanse innenfor pedagogikk og skole- og utdanningsfeltet, og god erfaring med både undervisning, forskning og utviklingsarbeid. Jeg er trygg på at han vil ha mye å bidra med i utviklingen av fakultetets virksomhet videre, sier rektor.

Krogh ser frem til å få Federici inn i sin ledergruppe. 

– Han har ledererfaring fra institutt- og UH-sektoren, og jeg opplever ham som en leder som jobber godt både internt og eksternt, og er analytisk, kreativ og glad i mennesker. Jeg ser frem til å samarbeide med Roger Andre fremover, sier Krogh. 

Federici tar over stillingen etter Sarah J. Paulson, som har ledet fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier siden august 2018. Paulson er ansatt i ny stilling som prorektor for utdanning ved Høyskolen Kristiania fra august, og slutter ved OsloMet 1. juni. Prodekan ved LUI, Finn Aarsæther, vil da fungere som dekan frem til Federici tiltrer.