Samarbeider med Homeless World Cup

Nyhetportlet

En mann omfavner en kvinne med svart fotballdrakt.

NM i gatefotball 2024. Foto: Matias Amland

Samarbeider med Homeless World Cup

I 2025 arrangeres Homeless World Cup i fotball på Rådhusplassen i Oslo. Frelsesarmeen er arrangør, og OsloMet er med som samarbeidspartner. 11. september kan du høre mer om hvorfor og hvordan OsloMet vil utvikle samarbeidet.

Hjemløshet og rusavhengighet involverer problematikk der OsloMet har sterke fagmiljøer; på helse, på boforhold, på ernæring og på sosialt arbeid.

Prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid, Carl Christian Thodesen, trekker frem de solide fagmiljøene som grunn for samarbeidet.

– Homeless World Cup er at arrangement som treffer mange av OsloMets fag, og som er relevant for flere av våre fagmiljø. Jeg tenker at det er mye spennende vi kan samarbeid om innen samfunnsforbedring med dette arrangementet som plattform.

Et naturlig samarbeid

Studenter og ansatte fra utdanningene i fysioterapi og ergoterapi har allerede et nært samarbeid med Homeless World Cup. De har reist med de norske landslagene flere ganger. OsloMet har også forpliktet seg til å sette agenda for den offentlige debatten om sosial ulikhet og velferdsstaten, gjennom den nye universitetsstrategien. Samarbeidet med Homeless World Cup er en måte å ta denne forpliktelsen bort fra campus og ut på gata.

Thodesen ser for seg vitenskapelige seminar og foredrag, samt arrangementer i forbindelse med studentoppstart som en del av turneringen i august 2025.

Om Homeless World Cup

Homeless World Cup har vært arrangert siden 2003, og samler landslag fra hele verden, bestående av mennesker med utfordringer knyttet til rus, hjemløshet og utenforskap. For deltakerne gir fotballen en arena for verdighet, selvrespekt og motivasjon til å komme ut av en fortvilet livssituasjon. Selve mesterskapet bidrar til å sette fokus på utfordringer knyttet til likeverd, sosial ulikhet og helseaspekter ved et stort samfunnsproblem.

Arrangementet har tradisjon for å samarbeide med universiteter i vertsbyene. Årets VM gjennomføres i samarbeid med Hanyang University i Seol, mens turneringen i 2023 ble avholdt på området til Sacramento State University.

Frokostmøtet 11. september vil være en arena for å diskutere hvordan OsloMet kan bidra inn med faglig innhold og entusiasme under arrangementet neste august.

Se program for frokostmøtet og meld deg på her (oslomet.no).