Delstrategiene vedtatt

Nyhetportlet

Delstrategiene vedtatt

Delstrategiene vedtatt

Universitetsstyret vedtok 18. juni OsloMets delstrategier for utdanning, for forskning og utvikling, og for samfunnsforbedringer.

Som en oppfølging av OsloMets strategi som ble vedtatt i 2023 (oslomet.no), har universitetet utarbeidet delstrategier for hvert av virksomhetsområdene utdanning, forskning og utvikling, og samfunnsforbedringer.  

Universitetsstyret vedtok delstrategiene 18. juni, og understreket at tekstene var blitt tydelige og motiverende styringsverktøy som får frem essensen og verdien i OsloMets samfunnsoppdrag, og fremhever en fellesskapsfølelse ved universitetet.  

Les delstrategiene her: 

Arbeidet med utkastene er ledet av prorektorene for de tre områdene, og har mottatt innspill i flere fora, blant annet fra universitetsstyrets seminar, ledermøter, workshop med OsloMets utvalg, og åpen strategikaffe for studenter og ansatte. Utkastene har også vært til skriftlig høring i organisasjonen. 

Handlingsplaner neste steg 

– Nå som vi også har delstrategiene på plass, er vi enda et steg videre i arbeidet med å operasjonalisere universitetets overordnede strategi, sier rektor Christen Krogh.

– OsloMet er en viktig bidragsyter i å løse samfunnets utfordringer. Det videre arbeidet med strategiske handlingsplaner på fakulteter og sentre vil konkretisere hvilke tiltak det faktisk innebærer i årene fremover, sier Krogh.  

Hvert fakultet, senter og Divisjon for organisasjon og infrastruktur får nå ansvar for å starte arbeidet med egne strategiske handlingsplaner i tråd med både overordnet strategi og delstrategiene.