Avklaring i det lokale lønnsoppgjøret

Nyhetportlet

Avklaring i det lokale lønnsoppgjøret

Avklaring i det lokale lønnsoppgjøret

Partene er enige om hovedprinsippene i de lokale lønnsforhandlingene. Alle ansatte får et tillegg, og det blir ikke individuelle lønnsforhandlinger gjennom 2.5.1. denne høsten i noen av avtaleområdene.

En siste gjennomgang av ansattlister og justering av beløp gjenstår før protokollene signeres. På grunn av ferieavvikling offentliggjøres de foreløpige resultatene allerede nå.

For LO/YS-området

Ansatte innen dette avtaleområdet får et «flatt» tillegg på i overkant av kr 5 000 i henhold til stillingsprosent. Det omfatter alle som er ansatt per 1.5.2023, og tillegget gis med virkning fra 1.5. 2023. Ansatte som har sluttet ved OsloMet i mai og juni omfattes ikke, men de som går av med pensjon er inkludert. Dette kommer i tillegg til det generelle tillegget på kr 31 000 til alle som er gitt gjennom det sentrale lønnsoppgjøret.

Det gjenstår noen siste beregninger før endelig protokoll blir underskrevet.

For Unio/Akademikerne og de som er uorganisert

Alle ansatte får et generelt prosentvis tillegg på minst 5,3 prosent, med et minimumstillegg på kr 31 000. Tillegget gis i henhold til stillingsprosent. Dette gjelder alle som er ansatt per 1.5. 2023 og tillegget gis med virkning fra 1.5. 2023. De som slutter ved OsloMet mellom 1.5. og 31.8. 2023 er ikke inkludert, men de som går av med pensjon er inkludert.

Det gjenstår noen siste beregninger før endelig protokoll blir underskrevet.

Felles for begge avtaleområdene

Partene innen begge avtaleområder er enige om følgende: Tatt i betraktning den spesielle økonomiske situasjonen og økt kostnadsnivå for alle, så er dette en måte å sikre at alle våre ansatte får et tillegg i lønnen ved årets 2.5.1-forhandlinger.

Les om resultatene i det sentrale lønnsoppgjøret 

Har du spørsmål?

Kontakt HR-direktør Geir Haugstveit: geir@oslomet.no