Tre tips for å kommunisere med studenter - Ansatt

Nå ut til studentene på OsloMet

template.back.to.overview Nå ut til studentene på OsloMet

Studentene våre må få med seg veldig mye informasjon i løpet av en studiedag, og dette er i tillegg til pensum. Her får du tre enkle tips til hva du bør tenke på når du skal kommunisere med studentene våre.

1. Tenk på budskap og målgruppe først. Hva skal du si, og til hvem?

Trenger du egentlig bare nå et fåtall studenter på et studieprogram, eller er dette noe alle studenter må få vite om? Ofte blir budskapet ditt nærere, har mer gjennomslagskraft og mer synlig når du tenker på hvem egentlig målgruppen din er.

2. Velg hva du forteller studentene! Hvor viktig er budskapet ditt?

Må studentene få vite om dette for å overleve studiene – for eksempel semesterregistrering eller eksamen? Eller er det noe som vil hjelpe studentene gjennom studiene – sånn som utveksling eller kurs om Endnote? Kanskje dette rett og slett bare er underholdning og dette budskapet ikke passer for dine studenter akkurat i dag?

3. Er det riktig tidspunkt?

Tenk på om budskapet ditt passer med studentenes årshjul. Har studentene dine eksamen og mye å tenke på? Er det studiestart og de egentlig er mest opptatt av å finne seg til rette? Det er lov å utsette, prioritere og også si nei.