To vinnere av arbeidsmiljøprisen

Nyhetportlet

Prisvinnere og rektorat med blomster og diplomer foran en grå vegg.

To vinnere av arbeidsmiljøprisen

Årets arbeidsmiljøpris går til Trine Staff og OsloMeet. De får prisen for å ha gjort en særlig god innsats for arbeidsmiljøet ved OsloMet.

Prisen ble delt ut av fungerende rektor Nina Waaler, under det digitale velkomstmøtet for ansatte torsdag.

Arbeidsmiljøprisen er en påskjønnelse til noen som har gjort en særlig innsats for arbeidsmiljøet ved OsloMet. Folk som bygger bro på tvers av organisasjonen og bidrar til at «vi-følelsen» styrkes, sa Waaler under prisutdelingen.

Som i fjor har arbeidsmiljøskapende tiltak i koronasituasjonen, blitt tillagt vekt. Totalt kom det inn 25 nominasjoner, fordelt på 5 kandidater.​​ Prisen på 60 000 kroner deles mellom prisvinnere, og skal brukes på et arbeidsmiljøtiltak.

Har skapt et ekstraordinært arbeidsmiljø

Den første av vinnerne, Trine Staff, er studieleder for bachelorstudiet i paramedisin på fakultet for helsevitenskap, og startet i jobben rett før pandemien.

Waaler trakk fram at Staff var den som fikk klart flest nominasjoner til prisen, og omtalte henne som en leder som klarte å skape et ekstraordinært godt arbeidsmiljø under pandemien.

Hun har på systematisk vis klart å snu og skape et arbeidsmiljø som nå er preget av optimisme, engasjement og tillit. Hennes kollegaer føler seg sett, hørt og forstått. Hun har tatt ansvar for det psykososiale miljøet ved avdelingen, vært tydelig, hatt struktur, vært tilgjengelig og vist stor omsorg og tillit, sa Waaler.  

Et konsept "på tilbudssida"

Mens den første vinneren var en enkeltperson, gikk den andre prisen til et konsept som ble utviklet da pandemien sto på som verst.

Waaler beskrev OsloMeet som et digitalt møterom med tilbud om å være sosiale sammen i ulike kanaler da alle satt på hjemmekontor.

Det ble tatt initiativ til digital trening sammen, gåturer i skog og mark i nærmiljøet for kolleger som bor i nærheten av hverandre, digitale kaffemøter på teams, og det ble delt kulturtilbud. Initiativet OsloMeet var virkelig "på tilbudssida", og er den verdige andre vinneren av årets arbeidsmiljøpris!, sa Waaler.

Trine Beate Elvebakken mottok prisen på vegne av alle som har bidratt til OsloMeet. Som ansatt i avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon, og senere DIGIN, bidro hun til at OsloMeet-konseptet, som ble utviklet i avdeling for HR, fant sin form og tekniske plattform. Bjørn Lyngroth i Studieadministrasjonen på LUI fikk honnør for å ha foreslått navnet OsloMeet.

Juryen

Juryen for arbeidsmiljøprisen har bestått av fungerende rektor Nina Waaler, HR-direktør Geir Haugstveit, hovedverneombud Marthe Eikum-Tang og programansvarlig for kultur, velferd og mangfold, Vibeke Horn. 

Les mer om arbeidsmiljøprisen