Slik ønsker vi studentene velkommen

Ved studiestart ønskes nye studenter velkommen med ny foliering av bygg på campusene, med bilder fra arbeidsplassen og hverdagen til ferdigutdannede OsloMet-studenter.

Slik ønsker vi studentene velkommen

Få tre tips til hvordan du kan bidra til en god studiestart for nye studenter!

Tirsdag 13. august er det studiestart for over 5000 nye studenter på bachelor- og årsstudier. Endelig fylles campus etter en lang sommerdvale! For mange av studentene er studiestart på OsloMet deres aller første møte med høyere utdanning. For andre vil det være ny start med nye muligheter.

Se hva som skjer under studiestart, og finn sjekklistene for hva du som underviser bør huske på

Se hvem du kontakter hvis systemer går ned under studiestart

God studiestart = mindre frafall

Vi vet at studenter som får en vellykket studiestart, lykkes og trives bedre gjennom hele studiet. Her legger de grunnlaget, treffer vennene de skal dele studietiden med, og legger seg til gode studievaner. Vi gleder oss til å ta imot alle de nye studentene, og pynter campus med gule bånd, skilter og plakater på bygg for å gi dem en følelse av universitetets identitet.

Tre tips som gjør livet lettere for de nye studentene dine

Her er tre tips til alle oss ansatte som skal møte nye studenter – slik bidrar vi til at studiestart blir hyggeligere og enklere for dem:

1. Henvis videre! Det er mye man ikke kan svare på, selv som ansatt. Be studentene kontakte Servicetorg eller infosenter dersom det er noe du ikke vet – slik sikrer du at studentene får riktig og individuell veiledning. Du kan gjerne tipse dem om nettsiden student.oslomet.no/studiestart som samler masse god informasjon.
  2. Ta det rolig! Studiestart betyr informasjonsoverdose for studentene. Det kan derfor være lurt å vente noen uker med gi informasjon om akkurat ditt tilbud. Slik unngår du at budskapet ditt drukner i mylderet av semesterregistrering, Studentweb og Lånekasse-prat.
  3. Vær ute! Ta trappen ned, slå av en prat med de nye studentene, vis vei, svar på spørsmål og vær tålmodig. Nyt mylderet på campus!

Kampanje på bygningene: «Blir noe som betyr noe.”

Det første som nå møter de nye studentene våre er store plakater (foliering) på bygg på campusene, med bilder fra arbeidsplassen og hverdagen til ferdigutdannede OsloMet-studenter. På den måten vil vi formidle hva OsloMet er og hva vi tilbyr.