Droppe til innhold

Nyheter

Tar regningen for stipendiat-forlengelse

Tar regningen for stipendiat-forlengelse

Stipendiater som er forsinket på grunn av korona-pandemien vil få kostnadene til forlengelse dekket av OsloMet sentralt.

Dermed trenger ingen å frykte at økonomien ved fakultet eller institutt kan sette en stopper for innvilgelse av søknaden.  

Økonomi skal ikke være avgjørende

Viserektor Per Martin Norheim-Martinsen ønsker med dette å unngå spekulasjoner om at stipendiater behandles forskjellig på bakgrunn av økonomi, og understreker at det aldri har vært slik at økonomihensyn skulle være avgjørende for om stipendiater ville få en forlengelse.  

— I og med at Forskningsrådet har sagt at de vil ta sin del, og regjeringen signaliserer at de vil komme med bevilgninger her, har vi valgt å endre praksis. Det betyr at hvert enkelt fakultet ikke blir belastet disse ekstrakostnadene, sier Norheim-Martinsen.

Rask avklaring for stipendiatene

Norheim-Martinsen håper nå at stipendiatene dette gjelder vil få en rask avklaring.  

- Vi forventer nå fortgang og smidighet i behandlingen av søknader, slik at våre stipendiater og postdoktorer kan gå sommeren i møte med en avklart situasjon, sier han.

Beslutningen mottas med glede av stipendiatene:  

— Det er utrolig fint å være ansatt på et universitet hvor man jobber på lag med hverandre, som det føles som nå, sier Camilla Holm, leder i ph.d.-forum ved OsloMet til Khrono

chatbot-portlet