OsloMet-professor blir æresdoktor 

Nyhetportlet

Fotografi av professor Ragnar Audunson.

Foto: Khrono/Skjalg Bøhmer Vold

OsloMet-professor blir æresdoktor 

Professor i bibliotek- og informasjonsvitenskap, Ragnar Audunson ved OsloMet sitt fagsenter for seniorer, er utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Uppsala. 

Ragnar Audunson (oslomet.no) er statsviter og professor emeritus i bibliotek- og informasjonsvitenskap, og var ansatt ved Fakultet for samfunnsvitenskap ved OsloMet frem til han gikk av med pensjon i 2021. Siden da har han opprettholdt sin forskningsaktivitet ved universitetets fagsenter for seniorer. 

Nå er Audunson blitt utnevnt til æresdoktor ved det historisk-filosofiske fakultetet ved Universitetet i Uppsala for sin sentrale rolle i utviklingen av fagfeltet bibliotek- og informasjonsvitenskap.

I begrunnelsen til Universitetet i Uppsala trekker de spesielt frem Audunsons forskning på folkebibliotekenes rolle i samfunnet, og at han er en internasjonalt anerkjent og hyppig sitert forsker. 

Gratulerer

– Gratulerer til professor Ragnar Audunson med utnevnelsen. Audunson har utmerket seg med sine viktige bidrag til biblioteks- og informasjonsvitenskap over lang tid, og dette er en markering av at også utenlandske miljøer setter stor pris på hans bidrag, sier rektor Christen Krogh.

 – Spesielt hyggelig er det at Universitetet i Uppsala trekker frem professor Audunsons forskning på folkebibliotekene.

Audunson mottar hedersbetegnelsen i en seremoni 27. januar ved Universitetet i Uppsala, og setter stor pris på utnevnelsen som æresdoktor.

– Jeg er stolt og glad, og ikke minst ydmyk når jeg se på listen av forgjengere (uu.se) med navn som Umberto Eco og Robert Darnton. Jeg får utnevnelsen for å ha bidratt til å etablere og styrke bibliotek- og informasjonsvitenskapen som akademisk disiplin, så jeg er ikke minst glad på fagets vegne, sier Audunson. 

Æresdoktor er en tittel som tildeles personer som har gjort fremragende vitenskapelig innsats, eller på annen måte fremmet forskning.